Plaster giczy cielęcej z kością duszony z cebulą w białym winie z rozmarynem podany z gremolatą. OSSOBUCO ALLA MILANESE SKŁADNIKI 4 plastry dolnej części przedniej giczy cielęcej krojonej w plastry każdy po około 350-400 gramów; 1,5 litra domowego bulionu drobiowego; 1 duża cebula; pół kieliszka białego, wytrawnego wina; 1-2 gałązki świeżego rozmarynu; 2-3 łyżki mąki... Artykuł Ossobuco alla milanese włoska klasyka pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka . czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Kuchnia Tomka to miejsce, w którym znajdziesz zbiór moich przepisów na różnorakie dania. Są tutaj przepisy na dania mięsne, wegetariańskie, na omlety, pyszne makarony, zapiekanki, ciekawe kanapki, smakowite ryby, pierogi, grzyby, kolorowe sałatki, mnóstwo pysznych zup oraz oczywiście coś słodkiego.
Wszystkie dania, na które podaję Wam tutaj przepisy przygotowałem osobiście, a zajadała się nimi cała rodzina. Dzięki temu masz pewność, że korzystając z moich, a zamieszczonych tutaj przepisów przygotujesz dania sprawdzone i po prostu smaczne. Tu nie ma lipy, wszystko masz na załączonych zdjęciach. To dowód na to, że moje przepisy są prawdziwe.
Zapraszam Was całymi rodzinami do stołu. Jedzcie, pijcie, a jak trzeba i śpiewajcie. Biesiadujcie i radujcie się dobrym jedzeniem, cieszcie się dobrym smakiem.