MAKOWIEC JAPOŃSKI SKŁADNIKI 250 gramów masła; 1 kilogram jabłek winnych (np. szara reneta); 5 jajek; 300 gramów mielonego maku; 5 łyżek grysiku (kasza manna); 5 łyżek wiórków kokosowych; garść orzechów włoskich; garść płatków migdałowych; 3/4 szklanki cukru; pasta waniliowa lub 1-2 laski wanilii; przepis na makowiec japoński z jabłkami bez mąki Artykuł Makowiec japoński z jabłkami bez mąki pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka . czytaj dalej...
Kuchnia Tomka to miejsce, w którym znajdziesz zbiór moich przepisów na różnorakie dania. Są tutaj przepisy na dania mięsne, wegetariańskie, na omlety, pyszne makarony, zapiekanki, ciekawe kanapki, smakowite ryby, pierogi, grzyby, kolorowe sałatki, mnóstwo pysznych zup oraz oczywiście coś słodkiego.
Wszystkie dania, na które podaję Wam tutaj przepisy przygotowałem osobiście, a zajadała się nimi cała rodzina. Dzięki temu masz pewność, że korzystając z moich, a zamieszczonych tutaj przepisów przygotujesz dania sprawdzone i po prostu smaczne. Tu nie ma lipy, wszystko masz na załączonych zdjęciach. To dowód na to, że moje przepisy są prawdziwe.
Zapraszam Was całymi rodzinami do stołu. Jedzcie, pijcie, a jak trzeba i śpiewajcie. Biesiadujcie i radujcie się dobrym jedzeniem, cieszcie się dobrym smakiem.