Makaron gryczany soba wymieszany z marynowanym tofu i papryką oraz posypany orzeszkami piniowymi. MAKARON Z TOFU SKŁADNIKI 150 gramów gryczanego makaronu soba; 300 gramów twardego, wędzonego tofu; 1 dymka; kawałek świeżego imbiru; 3-4 ząbki czosnku; 1 mała, czerwona papryka; 150 ml domowego wywaru jarzynowego słodka pasta curry; 2 łyżki orzeszków piniowych; olej sezamowy nieprażony; ocet... Artykuł Makaron z tofu na sposób chiński zrobiony pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka . czytaj dalej...
Kuchnia Tomka to miejsce, w którym znajdziesz zbiór moich przepisów na różnorakie dania. Są tutaj przepisy na dania mięsne, wegetariańskie, na omlety, pyszne makarony, zapiekanki, ciekawe kanapki, smakowite ryby, pierogi, grzyby, kolorowe sałatki, mnóstwo pysznych zup oraz oczywiście coś słodkiego.
Wszystkie dania, na które podaję Wam tutaj przepisy przygotowałem osobiście, a zajadała się nimi cała rodzina. Dzięki temu masz pewność, że korzystając z moich, a zamieszczonych tutaj przepisów przygotujesz dania sprawdzone i po prostu smaczne. Tu nie ma lipy, wszystko masz na załączonych zdjęciach. To dowód na to, że moje przepisy są prawdziwe.
Zapraszam Was całymi rodzinami do stołu. Jedzcie, pijcie, a jak trzeba i śpiewajcie. Biesiadujcie i radujcie się dobrym jedzeniem, cieszcie się dobrym smakiem.