CURRY WEGAŃSKIE SKŁADNIKI po 50 gramów warzyw takich, jak: cukinia, marchewka, mini kolby kukurydzy; biały bakłażan (do kupienia „u chińczyków” na bazarach); 1 łyżeczka czerwonej pasty curry; 2 łyżeczki mielonej kurkumy; 300 ml mleczka kokosowego; 1 szklanka bulionu warzywnego; kilka listków limonki kaffir (mogą być suszone); trochę świeżych liści kolendry i bazylii; 1-2 limonki; sos... Artykuł CURRY WEGAŃSKIE co każdy polubi pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka . czytaj dalej...
Kuchnia Tomka to miejsce, w którym znajdziesz zbiór moich przepisów na różnorakie dania. Są tutaj przepisy na dania mięsne, wegetariańskie, na omlety, pyszne makarony, zapiekanki, ciekawe kanapki, smakowite ryby, pierogi, grzyby, kolorowe sałatki, mnóstwo pysznych zup oraz oczywiście coś słodkiego.
Wszystkie dania, na które podaję Wam tutaj przepisy przygotowałem osobiście, a zajadała się nimi cała rodzina. Dzięki temu masz pewność, że korzystając z moich, a zamieszczonych tutaj przepisów przygotujesz dania sprawdzone i po prostu smaczne. Tu nie ma lipy, wszystko masz na załączonych zdjęciach. To dowód na to, że moje przepisy są prawdziwe.
Zapraszam Was całymi rodzinami do stołu. Jedzcie, pijcie, a jak trzeba i śpiewajcie. Biesiadujcie i radujcie się dobrym jedzeniem, cieszcie się dobrym smakiem.