Sos chrzanowy na ciepło

Sos chrzanowy na ciepło

Sos chrzanowy na ciepło

 Pierwszy raz robiłam sos chrzanowy do jajka na ciepło i naprawdę bardzo mi smakował. Robi się raz dwa i jest przepyszny! Składniki:  1 łyżka masła klarowanego 1 łyżka mąki pszennej  250 ml dowolnego bulionu 2-3 łyżki tartego chrzanu  1 łyżeczka suszonego niedźwiedziego czosnku 50 ml śmietanki 30%  sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania:  1. W rondelku rozpuścić masło, dodać mąkę i zrobić jasną zasmażkę. Do zasmażki ostrożnie wlewać zimny bulion, mieszać, by nie zrobiły się grud... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję