Sezonowe owoce zapiekane pod owsianą kruszonką, czyli owsiane crumble

Sezonowe owoce zapiekane pod owsianą kruszonką, czyli owsiane crumble

Sezonowe owoce zapiekane pod owsianą kruszonką, czyli owsiane crumble

 Wiele razy widziałam na blogach pomysły na crumble, czyli owoce pod kruszonką. W końcu coś mnie tknęło i przygotowałam crumble owsiane z owocami sezonowymi. Do tego były lody. Rewelacja. Polecam wam ten deser z czystym sumieniem. Można je robić przez okrągły rok z różnymi owocami. A zamiast gałki lodów można dodać jogurt lub po prostu zjeść solo. Składniki (na 2 porcje): 30 g płatków owsianych 30 g mąki orkiszowej (lub pszennej) 2 łyżki masła orzechowego 2 łyżka masła 1 łyżka kokosa + owoce sezonowe ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.