
Miałam do wykorzystania białka, więc szybko zrobiłam taki piegowaty keks. Składniki (keksówka): 6 białek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki suchego maku 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g rozpuszczonego masła aromat migdałowy lub arakowy 200 g bakalii (i mnie kandyzowana skórka oraz suszone markuje) szczypta soli Sposób przygotowania: 1. Białka ubić ze szczyptą soli, partiami dodawać cukier. Dodać mak i zmiks... czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...
Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...