PASZTET Z WĄTRÓBEK CIELĘCYCH

PASZTET Z WĄTRÓBEK CIELĘCYCH

PASZTET Z WĄTRÓBEK CIELĘCYCH

Najszybszy pasztet na świecie Robi się go w niespełna 10 minut SKŁADNIKI: 500 g wątróbki cielęcej lub z indyka (te są najlepsze) 5 jaj 150 g rozpuszczonego masła 50 ml whisky lub wiśniówki sól pieprz Do blendera wrzucamy wątróbkę i przy włączonym wbijamy po jednym jajku, po chwili wlewamy wystudzone masło i wlewamy whisky oraz pieprz i sól. Wlewamy pasztet do foremki wyłożonej folią i wstawiamy do piekarnika na blachę z wodą. Pieczemy w kąpieli wodnej 55 minut w temperaturze 150st. Pasztet wyjmujemy gdy ju... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu harrisa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.