Śledzik w śmietanie jest chyba tradycyjnym podaniem śledzika. Nie mogę ukryć tego, że ja robiłam go pierwszy raz. Pierwszy i jak mi powiedziano oby nie ostatni. Był w wersji tradycyjnej znanej każdemu, ja jednak postawiłam również na drugą wersję z musztardą francuską. Idealne połączenie ziarenek gorczycy ze słodką śmietaną i słonym śledzikiem. Składniki: śledzik (matiasy) cebula śmietana musztarda francuska Przygotowanie: śledzika jeśli jest za słony należy wymoczyć w wodzie kroimy go w plas... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...