Przepis na : śniadanie
Powidła śliwkowe z rodzynkami Kiedy za oknem pierwsze liście zaczynają zmieniać kolory, a powietrze wypełnia się chłodną, jesienną nutą, w mojej kuchni rozpoczyna się coroczny rytuał. Dojrzałe śliwki, ciężkie od słodkiego soku, wypełniają kosze i czekają, by przemienić się w aksamitne powidła – skarb, który będzie przypominał o lecie przez całą zimę. W tym roku postanowiłam nieco zmodyfikować mój klasyczny przepis i dodałam do powideł garść rodzynków. To połączenie okazało się strzałem w dziesiątkę! Słod... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...