Kompot z jabłek i gruszek z przyprawami korzennymi – niezwykły w swojej prostocie, smaczny i zdrowy. Latem bardzo lubię go dobrze schłodzonego, z dodatkiem cytryny. Jesienią najlepiej smakuje na ciepło z korzennymi przyprawami: cynamonem, goździkami, kardamonem. Do kompotu najlepiej nadają się kwaśne odmiany jabłek – latem również te niedojrzałe czy spady. PRZEPIS NA KOMPOT Z JABŁEK I GRUSZEK Z PRZYPRAWAMI KORZENNYMI Składniki na kompot z jabłek: 3 jabłka 2 gruszki 1-2 goździki 0,5 – 1 łyżeczka cynamonu mi...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...