Babka stracciatella w polewie czekoladowej

Babka stracciatella w polewie czekoladowej

Babka stracciatella w polewie czekoladowej

mąka tortowa - 150 g mąka krupczatka - 50 g proszek do pieczenie 2,5 łyżeczki sól - 1 szczypta budyń śmietankowy - 2 op margaryna - 200 g cukier - 1 szkl jajka - 7 szt olej - 50 ml wiórki czekoladowe - 80 g gotowa polewa czekoladowa Mąkę pszenną i krupczatkę przesiać z proszkiem i szczyptą soli, dodać proszek budyniowy i wymieszać. Żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Margarynę miękką utrzeć i następnie po łyżce dodawać masę żółtkową cały czas ucierając, na końcu delikatnym stru... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Camilla w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.