tuńczyk solony - 500 przepisów (strona:6/34)

Sałatka z makaronem i pecorino 159

cytryny. Makaron powinien być już gotowy. Odcedź go i wrzuć jeszcze ciepły do sałaty. Dopraw pieprzem i czubrycą. Wymieszaj i SMACZNEGO. CMOK . Do sałaty nie dodaję soli, gdyż ser jak i oliwki czy tuńczyk są doprawione, nie dodaję również oliwy, ponieważ pomidory i ryba były w nim marynowane. POZDRO

Pasje Jolki
Pizza z tuńczykiem i rukolą 125

łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 ząbek czosnku Łyżka oleju Sól, Pieprz Zioła włoskie Szczypta cukru Dodatki: 125 g mozzarelli (u mnie kulka light) Puszka tuńczyka w sosie własnym 2 garście rukoli Przygotowanie: Do miski wsypać mąkę z solą  i otręby pszenne, zrobić w niej zagłębienie. Drożdże i cukier wymieszać widelcem z letnią wodą(...)blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Sos: czosnek posiekać. Podsmażyć na łyżce oleju. Dodać pomidory i koncentrat pomidorowy. Doprawić solą, pieprzem, cukrem i ziołami włoskimi. Dusić chwilę do zredukowania konsystencji. Sosem posmarować spody. Następnie ułożyć na nich pokrojoną lub startą mozzarellę i tuńczyka z puszki.  Piec w piekarniku nagrzanym do 250 stopni przez 10-15 minut, aż będzie rumiana

Fabryka pomysłów
Pappardelle z 3 sosami i kilka słów o wakacjach 165

która wypłynęła z pieczarek. Dolać wino i odparować. Dolać śmietanę. Gotować na średnim ogniu mieszając do połączenia składników. W razie potrzeby doprawić pieprzem i solą.Podawać z ugotowanym w osolenej wodzie makaronem.DUE. Sos z tuńczykiem i papryką (zdjęcie powyżej)Składniki:puszka tuńczyka w zalewie wlasnej1 papryka czerwona3 szalotki lub 1 średnia cebula5 łyżek passaty lub 2 łyżki koncetratu pomidorowego200g śmietany(...)Pokroić w kostkę paprykę i cebulę. Odsączyć tuńczyka z zalewy. Podsmażyć na oliwie cebulę z papryką aż cebula się zeszkli. Dodać tuńczyka i passatę (koncentrat pomidorowy). Przesmażyć razem ok. 2 minuty. Dodać śmietanę. Dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem.Podawać z ugotowanym w osolonej wodzie makaronem.TRE. Sos pomidorowy z salamiSkładniki:500g passaty lub puszka pokrojonych pomidorów (400g)2 średnie

W kuchni wieczorem
Sałatka z tuńczykiem i jarmużem z sosem sezamowym 218

dodajemy oliwki, które można przekroić na pół. Całość mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Jogurt grecki mieszamy z sezamem, suszonym czosnkiem, sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. Gotowy sos wstawiamy do lodówki. Sałatkę z tuńczykiem i jarmużem podajemy na zimno z ulubionym pieczywem. Sos podajemy oddzielnie. Osobom, które lubią tuńczyka polecam także inną wersję takiej  sałatki z jajkiem

My Chcemy Jeść
Śniadaniowa tortilla z kremowym tuńczykiem 145

sosem, rozdrabniamy rybę widelcem. Następnie dodajemy 2 czubate łyżki serka śmietankowego i 3/4 łyżki ketchupu, mieszamy dokładnie tworząc gładką pastę. Kremową pastę tuńczykową doprawiamy solą i pieprzem, próbujemy. Tak przygotowaną pastę z tuńczyka nakładamy na tortillę, zostawiając brzegi wolne. Na pastę układamy 2 liście sałaty. Następnie rolujemy tortillę i układamy na rozgrzanej suchej patelni. Opiekamy na minimalnym ogniu

Słodkie okruszki
Tuńczyk z grillowany sosem szafranowym 149

tuńczyka, szybko się go przygotowuje. Nie wymaga specjalnych umiejętności, trzeba tylko bardzo krótko go smażyć. Z sosem szafranowym to było coś pysznego. Mięso tuńczyka pokroić na płaty o grubości 1,5 cm. Doprawić świeżo mieloną solą i pierzem. Posmarować płaty mięsa z dwóch stron oliwą. Patelnię grillową mocno rozgrzać. Dłoń przytrzymać nad patelnią, jak poczujecie ciepło to oznacza, że jest(...)trzepaczki, aż masa prawie zgęstnieje. Zdjąć miskę z sosem z garnka i doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem do smaku. Thermomix – sos szafranowy Do naczynia miksującego dodać żółtka, zamoczony szafran,śmietanę, sok z cytryny, sól, pieprz , czas 6 minut, temp. 80 C, obroty 4 Usmażonego tuńczyka polać sosem i podawać. To było pycha

Kuchnia Pokoleń
Sałatka makaronowa z tuńczykiem / Tuna pasta salad 176

jogurtu naturalnego 1 łyżka musztardy Dijon Przygotowanie: W małej miseczce wymieszaj sól, pieprz, majonez, jogurt i musztardę Dijon. W większej misce wymieszaj makron, tuńczyka, kukurydzę, ogórki, pomidorki i pietruszkę. Dodaj sos i delikatnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku i podawaj. Smacznego! English version Sałatka makaronowa z tuńczykiem (3-4 servings) Ingredients: 150 g farfalle pasta, cooked according

karmelowy
Kotlety z tuńczyka podane z kaszą kuskus 226

musicie go bardzo dobrze odsączyć. W przeciwnym razie , tłuszcz na patelni będzie bardzo mocno tryskać.  Składniki na porcję dla 2-3 osób: kotlety z tuńczyka 2 puszki tuńczyka w kawałkach świeży koperek, zielona pietruszka 1 duże jajko 1 łyżka mąki, np. kukurydzianej 1 cebula sól, pieprz masło klarowane/olej do smażenia kasza kuskus z warzywami 1 szklanka kaszy kuskus(...)obrać, drobno posiekać i zeszklić na patelni wraz z niewielką ilością tłuszczu. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Zieloną pietruszkę i koperek drobno posiekać. Do tuńczyka dodać posiekaną zieleninę, zeszkloną cebulę, wbić jajko, wsypać mąkę i całość przyprawić solą oraz pieprzem. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Z przygotowanej masy wyrobić kotleciki. Na patelni rozpuścić masło. Kotleciki usmażyć z obu stron na złoty

Ugotować
Jajka faszerowane tuńczykiem 118

łyżeczki pesto pomidorowego 2 łyżki majonezu sól, czarny pieprz opcjonalnie papryczka chilii rzeżucha Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo w wodzie z dodatkiem soli lub octu. Studzimy, obieramy i przekrawamy na pół. Z jajek wyciągamy żółtka. Tuńczyka odsączamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem razem z żółtkami jajek. Dodajemy pomidorowe pesto, majonez i opcjonalnie papryczkę chilli. Doprawiamy do smaku solą

Pyry na Gaz
Cukinia z kuskusem i tuńczykiem 113

cytryny, słoik suszonych pomidorów, łyżka ziół prowansalskich, sól, pieprz, kulka mozzarelli (125g). Sposób przygotowania: Cukinię myjemy i wydrążamy środek pozbawiając ją pestek. Solimy ją i pieprzymy. Kuskus przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Tuńczyka rozdrabniamy. Paprykę, suszone pomidory kroimy w kostkę (zalewę zachowujemy). Wszystkie składniki mieszamy. Przygotowujemy sos. 5 łyżek zalewy z pomidorów mieszamy z sokiem z cytryny, ziołami i przeciśniętym

Pobite gary Barbary
Omlet z tuńczykiem i zielonymi dodatkami 142

puszka tuńczyka w kawałkach w oleju roślinnym Graal sól i pieprz do smaku zielona pietruszka kiełki rzodkiewki Przygotowanie Jajka wbijamy do miseczki, doprawiamy delikatnie solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy (rozbijamy je) widelcem. Puszkę z tuńczykiem otwieramy, odlewamy olej. Samego tuńczyka lekko rozdrabniamy widelcem i przekładamy do jajek. Całość lekko mieszamy. Na wysmarowaną odrobiną oleju kokosowego lub oliwy z oliwek patelnię

Słodkie okruszki
Zdrowy omlet tuńczykowy z kiełkami i zieloną pietruszką 112

puszka tuńczyka w kawałkach w oleju roślinnym Graal sól i pieprz do smaku zielona pietruszka kiełki rzodkiewki Przygotowanie: Jajka wbijamy do miseczki, doprawiamy delikatnie solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy (rozbijamy je) widelcem. Puszkę z tuńczykiem otwieramy, odlewamy olej. Samego tuńczyka lekko rozdrabniamy widelcem i przekładamy do jajek. Całość lekko mieszamy. Na wysmarowaną odrobiną oleju kokosowego lub oliwy z oliwek patelnię

Słodkie okruszki
Makaron farfalle z tuńczykiem w sosie pomidorowym 124

skórki, kroimy drobno i dodajemy do cebuli. Nakrywamy i dusimy na małym ogniu ,aż pomidory dobrze się rozgotują. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Dodajemy tuńczyka z puszki  i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Makaron gotujemy al dente, dodajemy do sosu i wszystko mieszamy. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej

W kuchennym oknie Ewy
Sałatka gryczana tuńczykiem 304

oczyszczamy z nasion, cebulę obieramy, kroimy w kostkę.  Z tuńczyka odlewamy zalewę. Ostudzoną kaszę przekładamy do miski dodajemy kukurydzę, fasolę pokrojoną paprykę, cebulę oraz kawałki tuńczyka, pokrojoną natkę pietruszki. Dodajemy majonez, przyprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie łączymy ze sobą, dekorujemy według uznania odstawiamy na 15 minut w chłodne miejsce by smaki się połączyły. Smacznego

kgwjanczewo
Przepis na nadziewane, ostre papryczki 200

dodając wodę, ocet i białe wino. Przykryć naczynie i odstawić na dobę. Następnie wyjąć je i pozwolić przez co najmniej 12 godzin obciekać. Przygotować nadzienie: zmiksować tuńczyka z serem feta i kaparami, doprawiając solą i pieprzem. Wypełnić papryczki nadzieniem i zalać oliwą z oliwek. Szczelnie zamknąć i przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Buon Appetito

Bon Ton Italia

Proponowane wyszukiwania