tuńczyk solony - 500 przepisów (strona:5/34)

Rybne Vindaloo 151

dawać, a zamiast dać więcej pomidorów) szczypta cynamonu po 1/2 papryki czerwonej, zielonej i czerwonej (u mnie zielona ostra!) zielona cebulka świeża kolendra 1. Tuńczyka pokroić w sporą kostkę lub grube plastry, natrzeć solą, pieprzem, skropić sokiem z limonki, odstawić w temperaturze pokojowej na  10-15 minut. Odsączyć na papierowym ręczniku i obsmażyć krótko z każdej strony na większym(...)minut. 5 . Dodać pokrojone ćwiartki pomidory z zalewy, zagotować, dolać mleczko kokosowe, szczyptą cynamonu, zagotować i dodać tuńczyka, bardzo delikatnie wymieszać i dusić na wolnym ogniu ok. 10 minut. Jeżeli będzie za gęste, można dodać 1/2 filiżanki wody. Doprawić ewentualnie do smaku solą i pieprzem lub sokiem z limonki. Podawać posypane zieloną kolendrą i krążkami zielonej cebulki, ja dodatkowo zrobiłam

Kuchnia Prezydentowej
Ogórki faszerowane sałatką 183

smakiem. Przepis na ogórki faszerowane sałatką. 2 ogórki ½ puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 2 łyżki gotowanej na parze soczewicy 50 g ryżu 1/2 łyżeczki musztardy francuskiej Natka pietruszki sól i pieprz do smaku 1/2 łyżki majonezu Winiary Przygotowanie: Ogórka myjemy, kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy środki i delikatnie solimy. Ryż w woreczku gotujemy na sypko(...)przepisu na opakowaniu. Do sałatki wykorzystujemy połowę przestudzonego ryżu. Połowę tuńczyka z puszki odsączamy z zalewy. Natkę pietruszki drobno siekamy. W misce łączymy tuńczyka, soczewicę, posiekaną natkę, musztardę, majonez i ryż. Doprawiamy sałatkę do smaku solą i pieprzem. Chłodzimy sałatkę w lodówce przynajmniej 30 minut i faszerujemy połówki ogórków. Jemy ze smakiem. Smacznego. Dzisiaj na upały proponuję Wam lekką sałatkę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Frittata z tuńczykiem 106

wersję makaronową z tuńczykiem. FRITTATA Z TUŃCZYKIEM Składniki: makaron spaghetti na 1 porcję 3 jajka 1/2 cebuli 1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym 3 łyżki ser żółty startego    4 łyżki oliwy z oliwek 1 szczypta soli do smaku(...)szczypta pieprzu do smaku pomidorki koktajlowe   Przygotowanie: Makaron spaghetti gotujemy według przepisu na opakowaniu.  Jajka roztrzepujemy w misce ze startym serem. Dodajemy szczyptę soli i pieprzu oraz odsączonego z zalewy, rozdrobnionego tuńczyka. Do masy jajecznej dodajemy pokrojone, ugotowane spaghetti. Wszystko mieszamy dokładnie.  Masę wylewamy na rozgrzaną na patelni oliwę, smażymy jak omlet z każdej strony, aż masa

Bon appetit mon amie
Galareta z tuńczykiem i jajkiem 115

pieprz do smaku Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, a potem obieramy i kroimy na połówki. Brokuły dzielimy na mniejsze różyczki, gotujemy aż zmiękną.  Tuńczyka odsączamy z zalewy. W gorącym bulionie rozpuszczamy żelatynę, następnie solimy i pieprzymy delikatnie.Studzimy.  Jajka układamy na środku naczynia, obok układamy warstwę tuńczyka oraz brokuła, zalewamy lekko tężejącym bulionem odstawiamy tak aby tylko zakrył

Bon appetit mon amie
Placki z tuńczyka z czarną rzepą na przekąskę! 211

Pieprz Bazylia (najlepiej świeża) Oregano (najlepiej świeże) Rozmaryn rozdrobniony w moździerzu Przygotowanie: Płatki owsiane mielimy w młynku do kawy.  Wbijamy 2 jajka.  Przyprawiamy solą i pieprzem.  Dodajemy odsączonego z puszki tuńczyka . Na rozgrzaną patelnię nakładamy łyżką masę i formujemy placki.  Obieramy 1/2 rzepy.  Kroimy w cienkie plastry.  1/2 cebuli obieramy i wyciągamy środek. Kroimy(...)rozmaryn.  Na placuszku rozsmarowujemy nasz sos pomidorowy.  Układamy plaster rzepy.  Dodajemy cebulę.  Przekładamy kolejnym placuszkiem. Kontynuujemy czynności.  Gotowe placuszki możemy ewentualnie doprawić pieprzem i solą

Czarnawisienka
Makaron z tuńczykiem w sosie śmietanowo-koperkowym 267

ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.Tuńczyka odsączyć z oleju i rozdrobnić.Groszek odsączyć z zalewy.Koperek drobno posiekać.Na patelnię wlać śmietanę, dodać odsączonego tuńczyka, groszek i posiekany koperek. Całość wymieszać, podgrzać i doprawić solą i pieprzem.Ugotowany makaron wymieszać z ciepłym sosem.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Ja dodaję tuńczyka w kawałkach, w oleju, ale może być także rozdrobniony czy w sosie

Gospodyni Miejska
Pyszna sałatka ryżowa z tuńczykiem 133

cytryny dokładnie mieszamy, doprawiamy pieprzem i solą, odkładamy do lodówki aby połączyły się smaki. Ryż gotujemy według opisu na opakowaniu. Tuńczyka odciskamy z płynu i mieszamy z odcedzoną kukurydzą i wystudzonym ryżem, przyprawiamy solą i pieprzem.  Na talerz nakładamy sałatkę, polewamy przygotowanym sosem i posypujemy cebulką ze szczypiorkiem.  Jajka kroimy na ćwiartki i układamy z boków

Kulinarne życie
Sałatka z Tuńczykiem i Ryżem 221

zalewy. Kukurydzę również odsączam z zalewy. Umyty i osączony szczypiorek drobno siekam. Końcowe przygotowanie sałatki z tuńczykiem i ryżem: Zimny ryż przekładam do salaterki. Dodaję tuńczyka, jajka, ser, około trzech łyżek majonezu, doprawiam solą i pieprzem i dokładnie mieszam. Na górę sałatki daję pozostały majonez i równo rozprowadzam. Posiekanym szczypiorkiem posypuję sałatkę. Sałatka z tuńczykiem i ryżem jest gotowa można

Uwaga Babcia Gotuje
Sałatka z tuńczykiem na krakersach 4411

tarce o drobnych oczkach i mieszamy z 3 łyżkami majonezu, możemy doprawić pieprzem. Z tuńczyka odlewamy nadmiar oleju. Papryczkę i cebulę siekamy drobno, dodajemy do tuńczyka, mieszamy. Doprawiamy pieprzem. Żadnej z masy nie solimy, ponieważ krakersy są i słone. Układam warstwami: warstwa w kształcie prostokąta z 9 krakersów ser z majonezem  warstwa krakersów masa z tuńczykiem warstwa krakersów białka

Czerwona Porzeczka
Pizza ze szpinakiem i tuńczykiem 156

kolację. Polecam. Ciasto: 35 dag mąki pszennej 7 g suchych drożdży 250 ml letniej wody 40 ml oleju 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru Dodatki: 25 dag szpinaku olej z cytryną i bazylią sól czarne oliwki  takie: KLIK tuńczyk w oleju  taki: KLIK mozzarella  Sos: pomidory z papryką 400 g lub te: KLIK biały pieprz 30 % koncentrat(...)bazylią, delikatnie solę. Odstawiam do wystudzenia. Teraz sos-pomidory z puszki przekładam do garnuszka, dodaję dużą łyżkę koncentratu pomidorowego, przyprawiam solą i białym pieprzem, blenduję. Ciasto wykładam na rozgrzaną blachę, smaruję sosem, wykładam dodatki, szpinak, odsączone kawałki tuńczyka i oliwki. Na wierzch rozkładam mozzarellę i listki szpinaku. Piekę do zrumienienia (jakieś 25 minut

Takie tam pichcenie
Sałatka warstwowa z tuńczykiem i soczewicą 420

żółtka kroimy oddzielnie w kostkę. Tuńczyka i kukurydzę odsączamy z zalewy.  Pora kroimy na plasterki. Soczewicę musimy ugotować. Tak przygotowane składniki układamy warstwami: białka,tuńczyk, kukurydza, por, majonez wymieszany z solą i pieprzem, soczewica i na koniec żółtka.  Smacznego

Bon appetit mon amie
Włoska sałatka z tuńczykiem ,kukurydzą, awokado i kozim serem 124

soia z octem balsamicznym z Modeny -oliwa z oliwek Sałatę wsyp z opakowania do miski . Użyłam umytej sałaty. Dodaj ser kozi, paprykę. Wsyp kukurydze i tuńczyka. Dodaj oliwy z oliwek, szczyptę soli. Wyłóż na półmisek- u mnie  Porcelana Bogucice Dosmacz zygzakami glassy sojowej z octem. Polecam do tego chleb włoski. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka z awokado i tuńczyka w łódeczkach 796

pieprz Przygotowanie : Awokado przekroić na pół i delikatnie wydrążyć, aby nie uszkodzić skórki. Miąższ przełożyć do miseczki, skropić sokiem z cytryny i ugnieść widelcem. Dodać odsączonego tuńczyka, szalotkę, doprawić oliwą, płatkami chili, solą i pieprzem, polać pozostałą częścią soku z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszać, ewentualnie doprawić do smaku. Masę przełożyć do wydrążonych połówek awokado i tak podawać. Można jeść samo

Codzienne Gotowanie
Sałatka brydżowa 130

papryka 2 szt · kostka rosołowa · koperek siekany · sól  Ryż ugotować na sypko w rosole z kostki, odsączyć. Paprykę, cebulę i ogórek drobno pokroić, wymieszać z tuńczykiem, ryżem i koperkiem, ew. doprawić solą

Camilla w kuchni
Przepis na… – pomodori ripieni al tonno, włoską przystawkę 76

świeżo mielony, kolorowy pieprz – Pomidory mijamy, ścinamy ich wierzch w poziomie. Wydrążamy je. Na patelni smażymy drobno pokrojoną cukinię, czosnek, papryczkę. Po kilku minutach dodajemy tuńczyka, mascarpone i pistacje. Całość doprawiamy solą, pieprzem i posiekanym oregano. Układamy pomidory na blasze do pieczenia i napełnij je farszem. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni około 10 minut. Można je jeść na gorąco

Bon Ton Italia

Proponowane wyszukiwania