Przepis na… – pomodori ripieni al tonno, włoską przystawkę

Przepis na… – pomodori ripieni al tonno, włoską przystawkę

Przepis na… – pomodori ripieni al tonno, włoską przystawkę

Jeżeli mamy zielone, jeszcze niedojrzałe pomidory i chcemy aby szybciej się zaczerwieniły, wystarczy, że położymy je obok bananów lub jabłek. Owoce te wydzielają etylen,przyspieszający proces dojrzewania. _________________________________________________________ Przepis 10 dojrzałych pomidorów 300 gramów tuńczyka w oliwie z oliwek kilka ząbków czosnku 1 papryczka peperoncino 1 opakowanie serka mascarpone świeże oregano garść pistacji 4 łyżki oliwy z oliwek ( opcjonalnie) sól, świeżo mielony, kolorowy pieprz ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Ton Italia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.