dzieci, następnie dwa tygodnie czereśni, które w sumie też są fajne, bo czas spędzam na słońcu i powietrzu :) I wakacje! Co do czereśni, przygotowałam dla Was kolejną owocową propozycję. Krucha tarta biszkoptowa z czereśniami. Jest cudownie lekko, krucha, słodka i soczysta. Macie ochotę?"Składniki:kruche ciasto:2 żółtkajajko150 g masła3 szklanki mąki pszennej100 g cukrumasa biszkoptowa:2 jajkapół
Słodkie Przyjemnościkruchym cieście połączona z mocno pomarańczowym musem, rozpływa się w ustach tworząc wspaniałą rozkosz dla podniebienia.Wierzch tarty powstał z pysznego dżemiku pomarańczowego Streamline Foods który dostałam do testowania jakiś czas temu od firmy OWOCOWA ROZKOSZ jest pyszny mega aromatyczny wspaniale podkreślił smak ciasta. Składniki Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 180 g masła(...)czubate łyżki śmietany 18% 1 szklanka musu pomarańczowego lub dżemu ja użyłam OWOCOWA ROZKOSZ Sposób przygotowania 1. Ciasto: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia dodać śmietanę wbić jajko wymieszać z cukrami, dodać wiórka masła zimnego z lodówki, zagnieść szybko ciasto.Wylepić ciastem formę do tarty o średnicy 30 cm.schłodzić ciasto w lodówce około 30 minut
Wanilia i Kardamondzisiaj u nas owocowo Zapraszamy na tartę z nadzieniem z czarnej porzeczki, z pianką i kruszonką Składniki na ciasto: - 300 g mąki krupczatki - 200 g masła - 100 g cukru pudru - 3 żółtka - szczypta soli Składniki na nadzienie: - 600 g czarnej porzeczki - 3 łyżki cukru - 3 białka - bułka tarta Składniki na kruszonkę: - 50 g mąki krupczatki - 25 g masła
Kuchenne Wariacjechwili namysłu zagniotłam ciacho i stworzyłam to dzieło. Fakt, że zjadłam je dopiero następnego dnia, sprawia, że najadłam się samym jej widokiem :) Zdecydowanie polecam każdemu miłośnikowi owocowych smaków! Zapraszam na tartę wiśniowo-malinową."Składniki na kruche ciasto:250 g mąki100 g masła2 zółtka70 g cukru pudru2 łyżki cukru wailiowegoSkładniki na masę wiśniową0,5 kg świeżych/mrożonych wiśni(...)ubijamy tworząc kogiel mogiel. Do mąki dolewamy masę jajeczną i ugniatamy.Następnie wkładamy ciasto na 30 minut do lodówki.Ciasto rozwałkowujemy i rozkładamy w tortownicy, lub wormie do tarty. Wkładamy do piekarnika na 15 minut na 180`C. Bądź do momentu zarumienienia się ciasta. Następnie odstawiamy do całkowitego ostudzenia.W tym czasie przygotowujemy masę wiśniowąDo małego rondelka wrzucamy umyte
Słodkie Przyjemnościfolię spożywczą i wkładamy do lodówki do schłodzenia na około 30 minut. Po tym czasie ciastem wylepiamy wysmarowaną tłuszczem formę na tartę (ciasto można też rozwałkować jak jest dobrze schłodzone, ja układamy większy kawałek na środku tarty i rozprowadzam ciasto po formie, a następnie wylepiam boki). Ciasto dziurkujemy delikatnie widelcem. Formę z ciastem wkładamy jeszcze na 5 minut(...)lodówki, aby budyń zgęstniał i tartę można było swobodnie kroić. Tartę można dodatkowo przyozdobić płatkami migdałów i listkami świeżej mięty. Do piernikowej tarty z budyniowo-wiśniowym nadzieniem użyłam konfitury od Owocowy Dom . Gęsta, pyszna, idealna do świątecznych wypieków. Polecam Wam przetwory od Owocowy
Słodkie okruszkiSłodziutkie, malutkie, bananowo morelowe, kruche, delikatne, owocowe. Moje mini tarty pod słodką pajęczyną się schowały i smażonymi mini morelami się uśmiechały. Sześć sztuk ich przygotowałam, bo tylko tyle foremek miałam, a szkoda bo szybko zjedzone zostały i wszystkim smakowały. Składniki: składniki na ciasto, (na 6 foremek o średnicy 10 cm): 150 g mąki, 50 g masła
Moniki SmakołykiTarta z borówkami amerykańskimi to proste i szybkie w przygotowaniu ciasto, którego smak z pewnością urzeknie niejednego domownika - idealny deser na letnie dni.
Słodka StronaTarta - prosta i szybka w przygotowaniu, a mimo to z pewnością zachwyci niejednego domownika - idealny deser na letnie dni. Ponadto tarta to
Słodka Stronawiem dlaczego! Przecież to łatwy sposób na moje zachcianki, zjeść garść czekoladowej mieszanki. Tyle, że lubię gotować (mniej piec) i samej coś wyczarować. Tak też powstała moja tarta z mascarpone owocowa, lepsza niż bombonierka czekoladowa. Przy okazji inni też ją skosztowali i jedząc słodko się uśmiechali. W lodówce 2 godziny postała i dzięki temu jeszcze lepszy(...)żółtko, szczypta soli, (lub gotowe opakowanie ciasta), masa serowo owocowa: 350 g obranych jabłek, 1 duży, dojrzały banan, 4 łyżki cukru brązowego, 1 jajko, 250 g serka mascarpone, 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią (lub opakowanie cukru wanilinowego), 1 opakowanie budyniu śmietankowego, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, ponadto: 3 łyżki tartych migdałów, 2 łyżki cukru brązowego, borówki. Przygotowanie: Ciasto
Moniki SmakołykiPrzedstawiam pierwszą i na pewno nie ostatnią tarte z pysznym owocowym i lekkim jak piórko nadzieniem :) SKŁADNIKI: 25 dag mąki 12,5 dag zimnego masła 1 jajko (lub 2 żółtka) 3 łyżki cukru pudru PIANKA: mleczko skondensowane niesłodzone- 340 g (z lodówki) galaretka wiśniowa truskawki WYKONANIE: Mąkę i puder przesiewamy, dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki masło, siekamy i dodajemy(...)jajko lub żółtka. Szybko zagniatamy ciasto i chowamy na 1 godzinę do lodówki, lub na ok. 30 minut do zamrażarki. Formę na tarte wykładamy papierem (wycinamy kółko z papieru) Ciasto wałkujemy, wylepiamy aż po same brzegi. Nakłuwamy i pieczemy w 190 st. C aż do zarumienienia ciasta (ok. 20-30 minut) PIANKA: Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody
Pani na deserTarta z gruszkami, pyszny owocowy deser do popołudniowej kawy. Bardzo prosta do przygotowania, nawet nie potrzebujesz foremki, Ciasto możesz ukształtować wg własnej fantazji. Tarta składa się z trzech warstw. Kruchego ciasta z mąki orkiszowej, gdzie połowę stanowi mąka pełnoziarnista, masy marcepanowej - aromatyzowanej amaretto i ułożonych na niej gruszek. Chrupiaca, owocowa, pyszna! Składniki na ciasto
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pyszna, jesienna, cudownie krucha tarta, z mnóstwem śliwkowego nadzienia, które delikatnie wypływa po przekrojeniu ciasta. Do tego aromat rozgrzewającego cynamonu i można na chwilę zapomnieć o całym świecie ;) SKŁADNIKI (forma 26 cm) kruche ciasto 1,5 szklanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej ( lub pszennej pełnoziarnistej) 150g zimnego masła 3 łyżki cukru muscovado 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 żółtka(...)nadzienie 20 średniej wielkości śliwek 1 łyżka skrobi kukurydzianej lub kisielu owocowego 3 łyżki cukru/ksylitolu/ lub innego słodzidełka (można więcej) 1/2 łyżeczki cynamonu (można więcej) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Mąkę łączymy z cukrem i proszkiem do pieczenia, przesiewamy na stolnicę. Dodajemy żółtka i masło pokrojone w mniejsze kawałki. Szybko zagniatamy ciasto, owijamy folią spożywczą i wkładamy na 10 min do zamrażarki
DefinicjaSmakuchmurka jest piękna! - poprzez smakowite przejście przez cztery kolejne warstwy, które są jak różne światy, do niezwykłego efektu końcowego, którym jest połączenie się wszystkich smaków. Kompozycja kruchości spodu, z owocowym bogactwem warstwy z galaretką i malinami, puszystością śmietanowego kremu z serkiem mascarpone i chrupiącym bezowym blatem - warstwą zwieńczającą to dzieło kulinarnej sztuki - przenosi nas do cukierniczego raju. Każdego, kto spróbuje(...)Ciasto można przygotować wcześniej. Różne owoce – maliny, borówkę amerykańską, jeżyny, truskawki, jagody, pokrojone w kostkę brzoskwinie lub ananasy z puszki - umieścić w misach. Do tego cukier puder, tarta czekolada, sosy owocowe i czekoladowe, bita śmietana i pyszny deser gotowy! Niezawodna klasyka, czyli szarlotka w roli głównej Jeśli nie mamy dość odwagi czy czasu na cukiernicze eksperymenty, albo spodziewamy
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaDziś mam dla Was przepis na znakomitą, kruchą, maślaną tartę ze śliwkami, winogronami, słodką galaretką i owocową, puszystą pianką. Ciasto jest pyszne, idealne do popołudniowej kawy nieśpiesznie pitej w promieniach chłodnego już październikowego słońca. Zaletą tego wypieku jest to, że smak ciasta możemy dowolnie modyfikować zmieniając(...)rodzaj użytej galaretki i owoców, choć ja polecam tę wersję, z owocami wczesnej jesieni. To co, skusicie się na kawałek? Składniki na tartę ze śliwkami i winogronami pod owocową pianką: na tortownicę o śr. 24 cm SPÓD: 150 g mąki 50 g cukru pudru 100 g zimnego masła skórka otarta z 1/3 cytryny 1 żółtko
Rozpustne gotowanielodówce przez godzinę aby lekko stężał. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na gęsty krem wsypując pod koniec cukier puder. Wyłożyć śmietankę na czekoladowy mus polać sosem owocowym, posypać wiórkami tartej czekolady, włożyć na całą noc do lodówki. Smacznego
Wanilia i Kardamon