chleb - przepisów 13670

  1. Watykański Chleb Szczęścia - Chleb przyjaźni Amiszów
    Watykański Chleb Szczęścia - Chleb przyjaźni Amiszów

    zaczynem.  Przez cały tydzień musiałam się  nim "opiekować". Pełna napięcia - Co z tego wyjdzie??. Czekałam na swoje rezultaty. Chlebek nie był typowym chlebem lecz raczej babką dość kruchą. Uważam że to najlepsze ciasto jakie ostatnio jadłam.. Osobiście do swojej porcji dodałam trochę soku z pomarańczy, aromat pomarańczowy, kardamon, i skórę z pomarańczy. Instrukcje : Podarowane ciasto wlać

    Przepis pochodzi z bloga QuchniaKaroli, prowadzonego przez Mama daj jeść.

  2. Chleb pszenny na zakwasie
    Chleb pszenny na zakwasie

    najlepszy chleb jaki do tej pory jadłam Każdy upieczony własnoręcznie chleb jest jedyny w swoim rodzaju i wyjątkowy…. ale ten chleb pszenny na zakwasie jest po prostu szefem wszystkich szefów Chrupiąca skórka i wspaniały miąższ tego chleba zachwycą każdego. Magia tego chleba wynika z jego idealnych proporcji. Piekłam go już trzy razy i za każdym razem wychodzi boski Inaczej(...)podają źródła ja podzieliłam ciasto na dwa bochenki, bo bałam się, że jeden duży bochenek to będzie za duże obciążenie dla mojego wysłużonego piekarnika. Największa męczarnia to czekanie aż chleb przestygnie….;) Tak w ogóle to chyba przestanę zaglądać na blogi specjalizujące się w chlebowych wypiekach… bo za każdym razem dochodzą kolejne pozycje na mojej liście do zrobienia

    Przepis pochodzi z bloga UgotujmyTo.pl, prowadzonego przez ugotujmyto.

  3. Chleb polski
    Chleb polski

    Dawno nie było u mnie chleba…;)! Naprawdę trudno mi się powstrzymać przed pieczeniem następnych bochenków, bo nie dość, że każdy domowy chleb jest pyszny i każdy inaczej smakuje, to jeszcze takie samodzielne pieczenie daje mnóstwo radości :)! Co odwiedzam zaprzyjaźnione blogi, to moja lista z przepisami do zrobienia się wydłuża…. trudno mi się powstrzymać :)! Jednak jeszcze więcej mam radości(...)stracili pracę, ale z drugiej strony jakby cena i jakość były do zaakceptowania, to ludzie nie przestawaliby w nich kupować. Tak mi się wydaje…. Dzisiaj zapraszam Was na chleb polski, tradycyjny, który znalazłam na blogu smakowekubki.com i muszę powiedzieć, że chleb tak smakuje jak wygląda czyli wspaniale… Nie dodałam do niego tylko kminku, bo za nim nie przepadamy

    Przepis pochodzi z bloga UgotujmyTo.pl, prowadzonego przez ugotujmyto.

  4. Chleb orkiszowy
    Chleb orkiszowy

    Chleb orkiszowy... Złocisty, o miękkiej skórce. Upieczony z  mąki orkiszowej pełnoziarnistej. Na bazie drożdży. Prosty w przygotowaniu. Pyszny w smaku.  I łatwy w krojeniu. Polecam! Składniki: 650 g mąki orkiszowej (u mnie pełnoziarnista); 450 ml ciepłej wody; Opakowanie drożdży suchych Instant (7 g); 2 łyżeczki soli; 1 łyżeczka białego cukru; 1 łyżka oleju; 1 jajo do posmarowania(...)drożdżowego, ale można także ręcznie). Wyrobione ciasto przykryć czystą ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na 1,5 godziny. Po tym czasie ciasto ponownie krótko wyrobić i uformować podłużny bochenek. Chleb ułożyć na blasze od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia lub oprószonej mąką. Bochenek posmarować po wierzchu rozmąconym jajkiem, ponacinać i posypać płatkami owsianymi. Chleb piec w piekarniku nagrzanym

    Przepis pochodzi z bloga Gospodyni Miejska, prowadzonego przez Gospodyni Miejska.

  5. Chleb drwala
    Chleb drwala

    Zapomniałam dokarmić zakwas ! I już z pieczenia chleba byłyby nici, gdyby nie to, że przypomniało mi się, że mam jeszcze w domu gotowe mieszanki chlebowe. Znalazłam je jakiś czas temu w sklepie internetowym  Chleb na zdrowie.pl . Jest to już kolejny chleb, który piekę  z tych gotowych mieszanek i co dla mnie ważne, nie zawierają one konserwantów(...)Chleb drwala to chleb pszenno-żytni z dodatkiem ziaren słonecznika, dyni i lnu. Chleb drwala Składniki: 1 opakowanie mieszanki na   chleb drwala 310 g wody o temperaturze 30 stopni Wykonanie: Opakowanie zewnętrzne zawiera 3 torebki. Zawartość średniej torebki wsypujemy do miski, zalewamy wodą i odstawiamy na 2 godziny. Po tym czasie do miski wsypujemy zawartość pozostałych 2 torebek

    Przepis pochodzi z bloga Kulinarne przygody Gatity, prowadzonego przez Kulinarne przygody Gatity.

  6. Chleb złocisty bezglutenowy na zakwasie z tartym jabłkiem
    Chleb złocisty bezglutenowy na zakwasie z tartym jabłkiem

    prośbę Edyty, czytelniczki mojego bloga upiekłam chleb bezglutenowy. Ten chleb był dla mnie nie lada wyzwaniem. Jedni z konieczności drudzy  z innych powodów nie jedzą tradycyjnego chleba. Mam nadzieję, że ten przepis posłuży jednym i drugim. . Tarte jabłko, którego często używam do tradycyjnych chlebów na zakwasie, również w chlebie bezglutenowym sprawdziło się doskonale! Na pewno wspomogło fermentację a przy(...)okazji dodało smaku i zapachu. Nawet nie przypuszczałam, że chleb bezglutenowy może być tak pyszny! Zakwas był na tyle młody iż do końca nie wierzyłam, że będzie to chleb zjadliwy. Kiedy go ukroiłam / radzę kroić dopiero następnego dnia / byłam mile zaskoczona. Nie mam doświadczenia w pieczeniu tego typu chleba ale doświadczenie w chlebach tradycyjnych bardzo się tu przydało. Chleb daje

    Przepis pochodzi z bloga Leśny Zakątek, prowadzonego przez Dana.

  7. Rustykalny chleb z gotowej mieszanki
    Rustykalny chleb z gotowej mieszanki

    Upiekłam chleb pszenny, słonecznikowy i żytni na zakwasie gdzieś w swoich początkach kucharzenia, dawno, dawno temu. Później czas zaczął się kurczyć, doba skracać, zarzuciłam eksperymenty piekarskie i poszłam dalej, w pieczenie mięsa, ryb, ciast. Powracam do chleba razem z książką Jeffrey’a Hamelman’a- Chleb. I z gotowym mixem do wypieku chleba z dyskontu Aldi. Zamówiona książka utknęła u doręczyciela(...)przez co moje weekendowe plany pieczenia chleba prawie wzięły w łeb. Prawie, bo poratował mnie pobliski Aldi, który ma w swojej ofercie 3 gotowe mieszanki chlebowe- chleb wiejski, chleb ze słonecznikiem i chleb pełnoziarnisty. Cena? Patrząc na cenę dobrej jakości mąki- żadna, bo każdy z kilogramowych opakowań kosztuje 4,89 złotego, a mamy z niego dwa bochenki chleba po 750g

    Przepis pochodzi z bloga Karo in the Kitchen, prowadzonego przez Karo In The Kitchen.

  8. Chleb pomidorowy z oliwkami
    Chleb pomidorowy z oliwkami

    kolejny wspólnie pieczony chleb w comiesięcznej piekarni prowadzonej przez Amber . Tym razem wybrany został chleb pomidorowy Dany z Leśnego Zakątka …. i to był pierwszy chleb, który sprawił mi kłopot…. Nie wiem, co zrobiłam źle, ale czekałam około 5 godzin aż chleb wyrośnie…. a Małżonek już tupał nogą, bo potrzebował piekarnik do pieczenia swojej pizzy :)! Nie powinna(...)długim wyrastaniu, mimo sporej ilości mąki ciasto przykleiło mi się do ściereczki i musiałam je lekko odrywać a na koniec nie miałam wystarczająco ostrego narzędzia do nacinania…. dlatego chleb wygląda na lekko poszarpany Oj dużo się jeszcze muszę nauczyć…. Nie udało mi się również kupić czarnego sezamu na czas i postanowiłam zrobić chleb bez dodatków

    Przepis pochodzi z bloga UgotujmyTo.pl, prowadzonego przez ugotujmyto.

  9. Chleb razowy, pszenno-żytni z ziarnami
    Chleb razowy, pszenno-żytni z ziarnami

    Chleb razowy, pszenno-żytni z ziarnami... Prosty i szybki - bez konieczności przygotowywania rozczynu. Z mąk razowych - pszennej i żytniej. Z ziarnami i płatkami owsianymi oraz jęczmiennymi. Pyszny, domowy, zdrowy!   Składniki: 250 g mąki pszennej razowej; 250 g mąki żytniej razowej; 1/4 szklanki płatków owsianych, górskich; 1/4 szklanki płatków jęczmiennych; 1/2 szklanki otrębów pszennych; 1 łyżka ziaren słonecznika + odrobina(...)suchych dodać rozpuszone drożdże i olej. Dobrze wymieszać (ja mieszam mieszadłami od miksera). Ciasto wylać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej margaryną i dokładnie obsypanej otrębami. Wierzch chleba skropić zimną wodą i oprószyć pozostałymi ziarnami. Tak przygotowany chleb przykryć czystą ściereczką i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Chleb piec w piekarniku nagrzanym do 210 stopni (grzałka górna

    Przepis pochodzi z bloga Gospodyni Miejska, prowadzonego przez Gospodyni Miejska.

  10. Jajko w chlebie
    Jajko w chlebie

    Szacunek do chleba wpoili mi rodzice, słowa jakie ciągle powtarzali "nigdy nie wyrzucaj chleba do kosza bo kiedyś może Ci go zabraknąć" tkwią we mnie do dziś. Nigdy chleba nie wyrzuciłam teraz tego uczę moje córki. Wiadomo chleb czasem zostaję, w dzieciństwie mama smażyła go nam na patelni i podawała z cukrem. Jakie to było pyszne. Ja chleb jak dziś(...)zostanie wykorzystuję go w inny sposób. Nazywamy go chleb z dziurką :) Robię go tak... SKŁADNIKI:  porcja na 1 osobę czas przygotowania 15 min. - 2 kawałki chleba - masło 1/2 kostki - jajka 2szt - szczypiorek - pomidor - sól , pieprz  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: - z kawałka chleba wykrawam ze środka dziurkę - na rozgrzaną patelnię wkładam kawałek masła i układam na niej chleb - w środek

    Przepis pochodzi z bloga Basia w kuchni, prowadzonego przez Barbara w kuchni .

  11. Chleb piwny
    Chleb piwny

    się z tym wiąże, że mój M zajął honorowe miejsce przed telewizorem i ma stały dostęp do pilota :)) Mecz, piwko i przekąska ot co im potrzeba. Poszłam dalej upiekłam chleb piwny stworzenie takiego chleba co prawda trwa dwa całe mecze, ale warto jest pyszny, delikatny, z nuta karmelu a zarazem ma to coś w sobie, więc będę go piekła(...)wykładamy ciasto na dobrze  omączony blat składamy ciasto za pomocą łopatki (ciasto jest dość luźne ) do środka, po czym dzielimy ciasto na pół i formujemy okrągły lub prostokątny chleb. Uważamy, aby jak najmniej mąki dostało się do środka ciasta.  Jeżeli używamy foremek np. (keksówek ) delikatnie smarujemy olejem i wysypujemy mąką  razową (może być równie inna) - wkładamy ciasto

    Przepis pochodzi z bloga Basia w kuchni, prowadzonego przez Barbara w kuchni .

  12. Kaszubski chleb na podmłodzie , październikowa piekarnia
    Kaszubski chleb na podmłodzie , październikowa piekarnia

    Dziś światowy dzień chleba ..i wpis z chlebem musi być..Dawno nie brałam udziału we wspólnym pieczeniu chleba ,,,no i  końcu się udało..tym razem propozycją do wspólnego wypiekania chleb był chleb kaszubski z bloga Marcina . (przepis cytuję za Marcinem ) podmłoda: 250 g mąki żytniej chlebowej 250 g letniej wody 12 g świeżych drożdży Rozprowadź w wodzie drożdże, następnie(...)dodaj przesianą mąkę i dokładnie wymieszaj. Tak przygotowaną podmłodę odstaw pod przykryciem do fermentacji na 6-8 godzin. Optymalna temperatura fermentacji wynosi 27 – 28 °C. Składniki (na chleb a 800 g): cała podmłoda 250 g mąki pszennej typu 550 50 g letniej wody 8 g soli 30 g mleka w proszku 15 g roztopionego smalcu [ dałam Smalczyk Smakowita Pajda] mąka

    Przepis pochodzi z bloga Moje domowe kucharzenie, prowadzonego przez Bożena.

  13. Pomidorowy jasny chleb orkiszowy z sezamem
    Pomidorowy jasny chleb orkiszowy z sezamem

    razem w naszej kwietniowej piekarni  Amber  zaprosiła nas do wspólnego pieczenia pomidorowego jasnego chleba orkiszowego z sezamem. Przepis został zaczerpnięty z bloga  Leśny zakątek , który prowadzi Dana. Ciasto podzieliłam na 2 bochenki, bo gdy zajrzałam do miski gdzie wyrastało ciasto, zrobiło się go bardzo dużo :-). Niestety chlebki lekko mi klapnęły po wyjęciu z koszyczków. Chyba moje ciasto(...)było troszkę za rzadkie, a poza tym zastała mnie już noc z tymi rosnącymi chlebami i musiałam już włożyć do piekarnika, nie mogłam już dłużej czekać. Następnym razem zostawię je do rośnięcia na całą noc i będę piekła dopiero rano. Mimo wszystko chleb bardzo nam smakował, dodatek pomidorów do chleba to doskonały pomysł. Pomidorowy jasny chleb orkiszowy z sezamem Składniki

    Przepis pochodzi z bloga Kulinarne przygody Gatity, prowadzonego przez Kulinarne przygody Gatity.

  14. Szybki, pyszny chleb
    Szybki, pyszny chleb

    zasadzie, za cały opis tego chleba wystarczy sam tytuł tego przepisu – szybki, pyszny chleb. Poleciła mi go koleżanka, jednocześnie ostrzegając, że jeśli raz go zrobię, to na inny już nie spojrzę. I miała rację. Piekę ten chleb średnio co dwa dni, całe dwie formy. Chleb jest niemal niezniszczalny, Ciężki go popsuć, z resztą przepis pochodzi od Magdy z Gotuj.Skutecznie.TV(...)przepis może znaleźć tutaj . Chleb ten zrobiłam już sam pszenny, pszenno- żytni, pszenno -orkiszowy, z dodatkiem pestek słonecznika, dyni, siemienia lnianego, kminku, z otrębami pszennymi, owsianymi, z płatkami pełnoziarnistymi pszennymi, owsianymi czy żytnimi. Sami widzicie, że sporo tych bochenków już upiekłam. Magda oprócz samego przepisu pokazuje również na swoim kanale na YouTube, jak krok po kroku, zrobić taki chleb

    Przepis pochodzi z bloga zamieszana.com, prowadzonego przez zamieszana.com.

  15. Chleb tygrysi
    Chleb tygrysi

    mogłam sobie odmówić zrobienia tego chlebaChleb ten powszechnie jest znany pod nazwą chleb tygrysi, choć obecnie jeden z supermarketów w UK zmienił jego nazwę na chleb żyrafi – po tym, jak małe dziecko zwróciło uwagę, że bardziej przypomina centki żyrafy niż paski tygrysa… Zobaczcie zresztą sami: http://i.imgur.com/5CwIw.jpg Chleb tygrysi (czy może żyrafi) jest bardzo mięciutki(...)pulchny i ma kruchą powłokę. Niezbędne do jego przygotowania są olej sezamowy i mąka ryżowa, ale poza tym jest prosty w przygotowaniu. Serdecznie zapraszam! Chleb tygrysi Składniki: Chleb: 500 g mąki pszennej chlebowej 2 łyżeczki soli 1 saszetka drożdży instant (7g) 3 łyżki oleju sezamowego 300 ml letniej wody Powłoka tygrysia: 100 g mąki ryżowej 1 łyżeczka drożdży instant

    Przepis pochodzi z bloga UgotujmyTo.pl, prowadzonego przez ugotujmyto.

  16. Pane Ibleo – Chleb z pszenicy durum
    Pane Ibleo – Chleb z pszenicy durum

    Kolejne wspólne pieczenie za nami… Po raz kolejny Amber zaprosiła nas do wspólnego pieczenia chleba, tym razem był to tradycyjny włoski chleb z pszenicy durum (semoliny), wybrany przez Łucję , a pochodzący z bloga www.myitaliansmorgasbord.com . Zdjęcia chleba mnie zachwyciły i zabrałam się do pracy… Niestety coś po drodze poszło nie tak… Za pierwszym razem zrobiłam chleb tylko(...)samej semoliny bez żadnych dodatków… praktycznie w podanym czasie chleb nic nie urósł… ponieważ było już bardzo późno, to go zostawiłam na noc, ale rano już do niczego się nie nadawał Podeszłam do sprawy drugi raz…. użyłam zakwasu pszennego (bardzo aktywnego) i proporcji 50/30/20 jak w propozycji Amber. Zaglądając do Renaty próbowałam robić wszystko krok po kroku

    Przepis pochodzi z bloga UgotujmyTo.pl, prowadzonego przez ugotujmyto.

  17. Zakwas kontra drożdże czyli pojedynek na chleby
    Zakwas kontra drożdże czyli pojedynek na chleby

    Ostatnio modne są pojedynki, np. Pascal kontra Okrasa, no więc zapragnęłam być przez chwilę modna i wymyśliłam własny pojedynek. Potrzebowałam dwa bochenki chleba na imprezę. Wiadomo, że chleb na zakwasie robi się caaały dzień, więc wymyśliłam, że zrobię jeden bochenek zakwasowy i jeden drożdżowy. Do pojedynku wybrałam przepisy: drożdżowy z Moich Wypieków i  zakwasowy od koleżanek z forum . Upieczone(...)chleby zważyłam - każdy ważyl 1,2 kg, jednak chleb drożdżowy był zdecydowanie większy (na zdjęciu po prawej - dla pewności). Chleb na zakwasie jest bardziej treściwy, gęstszy, ten na drożdżach jest bardziej nadmuchany, może dlatego chleba na drożdżach można zjeść zdecydowanie więcej, a chlebem na zakwasie najadamy się jedząc już drugą kromkę. Decydujący głos mieli goście. I ku mojemu zaskoczeniu wybrali

    Przepis pochodzi z bloga Z butelką mleczka w tle, prowadzonego przez mycha_1018.

  18. Chleb 4 ziarna na zakwasie
    Chleb 4 ziarna na zakwasie

    Chleb 4 ziarna na zakwasie... Upieczony na bazie mąki pszennej i żytniej razowej. O pysznej, chrupiącej skórce i miękkim środku. Pełny ziaren słonecznika, siemienia lnianego, sezamu i pestek dyni. Smaczny, domowy wypiek!    Składniki: Zaczyn: 5 łyżek zakwasu żytniego; 250 ml letniej, przegotowanej wody; 250 g mąki żytniej razowej (typ 2000); Ciasto chlebowe: 400 g mąki pszennej (u mnie(...)szczelnie ją zawiązuję) i odstawić w ciepłe miejsce na od 1 do 4 godzin do wyrośnięcia (ciasto powinno podwoić swoją objętość - mój wyrastał 2 godziny). Po tym czasie chleba/ów skropić wodą, posypać ziarnami i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) i piec przez 60 minut, pamiętając aby po upływie 20 minut otworzyć

    Przepis pochodzi z bloga Gospodyni Miejska, prowadzonego przez Gospodyni Miejska.

  19. Chleb razowy ze słonecznikiem na zakwasie
    Chleb razowy ze słonecznikiem na zakwasie

    Chleb razowy ze słonecznikiem na zakwasie... Puszysty, o miękkim wnętrzu i chrupiącej skórce. Delikatnie pachnący zakwasem. Z ziarnami słonecznika. Utrzymuje świeżość przez dłuższy czas. Pyszny, domowy, pieczony w keksówce. Polecam!    Składniki: Zaczyn: 2 łyżki zakwasu żytniego; 500 ml letniej, przegotowanej wody; 2 szklanki mąki żytniej (typ 720); Ciasto chlebowe: 250 g mąki pszennej razowej(...)czystą ściereczką, owinąć szczelnie folią (ja wkładam do foliowej reklamówki i szczelnie ją zawiązuję) i odstawić w ciepłe miejsce na 1,5 godziny do wyrośnięcia. Po tym czasie chleb włożyć do piekarnika nagrzanego do 220 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) i piec przez około 20 minut, nastepnie zmniejszć temperaturę do 200 stopni (grzałka górna i dolna

    Przepis pochodzi z bloga Gospodyni Miejska, prowadzonego przez Gospodyni Miejska.

  20. Muu-Muu Chleb
    Muu-Muu Chleb

    Trzy w jednym. Dla miłośników chleba, Krasul i dla Tadków-Niejadków, których zachęcam do pałaszowania chleba prosto od krowy :-). Wystarczy posmarować masłem (też dzięki Krasuli), no może jeszcze odrobina dżemu lub marmolady i gotowe. Oryginalny przepis bazował na proszku do pieczenia, dlatego też zmodyfikowałem go i prezentowany Muu-Muu Chleb bazuje na starterze Tang Zhong . Kolor czarny nadał naturalny barwnik(...)bambusowy, w Polsce raczej niedostępny, więc koloryzował sproszkowany węgiel drzewny. Wystarczyła szczypta proszku, no może dwie szczypty - niewielka ilość na końcówce noża.  Jest to mój pierwszy Muu-Muu Chleb. Góra nie wyszła zbyt równo, ale to jest do dopracowania przy kolejnych bochenkach... Składniki (na dwie foremki a 20 cm): 132 g mleka 1 duże jajko 120 g Tang Zhong

    Przepis pochodzi z bloga Grahamka, weka i kajzerka, prowadzonego przez MarcinH.

  21. Starogardzki, AleWorek - akcja!
    Starogardzki, AleWorek - akcja!

    Cudze chwalicie, swego nie znacie. Pieczemy fugaski , skony , biove , nawet chleb rosyjski , często zapominając o tym, że możemy piec nasze wspaniałe, pyszne, aromatyczne, polskie chleby. Tak więc dzisiaj przypomnę chleb, który kiedyś gościł często na naszych stołach, a dzisiaj próżno szukać w internecie przepisu na niego, a w sklepie znaleźć go nie lada jest wyczynem. Chleb starogardzki - produkowany z mąki(...)starogardzkiej (żytnia 1850), na zakwasie, z dodatkiem drożdży i soli. Bardzo smaczny żytni chleb, zbliżony smakiem i zapachem do chleba razowego, pieczony w prostokątnych foremkach. Tradycyjnie owijany papierową banderolą. I jego pierwowzorem jest chleb Steimnetza. Na szczęście udało mi się znaleźć recepturę, aczkolwiek w miejscu , którego się nie spodziewałem. Mąkę udało mi się kupić, więc do roboty - zaprzęgnięty do pracy

    Przepis pochodzi z bloga Grahamka, weka i kajzerka, prowadzonego przez MarcinH.

  22. Chleb żytni razowy z ziarnami słonecznika
    Chleb żytni razowy z ziarnami słonecznika

    margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} Pasją pieczenia chleba zaraziłam już parę koleżanek w pracy. Dostały ode mnie zakwas i pieką chlebki :) Ja sama wciągnęłam się na maksa i jak przychodzi weekend, to piekę kilka różnych bochenków i bułeczek(...)będę wspominać, bo to rzecz oczywista :) Nawet mój mąż ostatnio mi powiedział „Kochanie nawet nie wiesz, jak mi jest miło, kiedy rano o 6-tej nie muszę wychodzić po chleb". Ten przepis jest niewiarygodnie prosty, więc jeśli ktoś zaczyna swoją przygodę z chlebami na zakwasie, koniecznie musi go wypróbować. Piekę ten chlebek raz w tygodniu i uwierzcie mi, jest świeży

    Przepis pochodzi z bloga Delicious Titbits, prowadzonego przez Delicious Titbits.

Wybierz stronę :