stek wołowy - 410 przepisów (strona:9/28)

Sałatka z kukurydzy z puszki po meksykańsku – elote 168

najbardziej smakuje lekko ciepła, ale na zimno jest równie smaczna. Ta sałatka jest idealna jako uzupełnienie tacos, fajitas, enchiladas, quesadillas, ale równie dobrze smakuje do upieczonego kurczaka, karkówki albo wołowego steku zrobionego w stylu tex-mex. Można ją jeść samą, zagryzając świeżo podpieczoną kukurydzianą tortillą albo miękką pitą , lub kompletnie bez niczego.   W misce dokładnie mieszamy majonez

Karo in the Kitchen
Chipsy z jarmużu 127

Chipsy z jarmużu pierwszy raz jadłam na warsztatach z Tomaszem Purolem, przygotowywaliśmy je jako dodatek do wołowych steków. Nie sądziłam, że tak mi posmakują te warzywne chipsy. Są świetne w smaku, pikantne i chrupią! Jarmuż wykorzystywałam do tamtej pory jedynie do koktajli, albo jako farsz do mięsa, a od tamtych warsztatów gdy tylko mam okazję, przygotowuję też miskę chipsów

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
QUESADILLA Z INDYKIEM LUB WOŁOWINĄ / TURKEY OR BEEF QUESADILLA 85

chili con carne also, but not today – now it’s time for cheese. Have fun cooking! SKŁADNIKI (na 12 kawałków): 4 pszenne tortille 1 pierś kurczaka 1 stek wołowy 1 FOOD średnia cebula 1 średnia papryka żółta 1 średnia papryka czerwona 1/2 sporej cukinii 10 pieczarek 1/2 puszki kukurydzy 200 g żółtego sera, np.: gouda 100 g sera

Martyna Cooks
Stek z antrykotu z pieczonymi plastrami cukinii 133

Kolejny raz wołowina zagościła w mojej kuchni. Tym razem przygotowałem stek z antrykotu, na który po usmażeniu powędrowała łyżka masła. Dodatkiem do niego stały się pieczone

Programista w kuchni
WARSZTATY Z GRZEGORZEM ŁAPANOWSKIM - POKOCHAJ OLEJ RZEPAKOWY 106

Roladki z majonezem i świeżymi warzywami ;     Dorsz pieczony w cieście na oleju ;     Dorsz ze szparagami, majonezem truflowym, szparagami i pieczarkami ;      Stek wołowy ;                                                A na słodko były pączuszki

Kulinarne Fantazje Marioli
Sałatka z burakiem i serkiem wiejskim 112

włoskimi, delikatnymi serami takimi jak mozzarella czy kremowa ricotta. Kilka lat temu jadłam przepyszną sałatkę na ciepło przygotowaną przez Jurka Sobieniaka, pamiętam, że były suszone figi, buraki ugotowane i wołowy stek. Sałatka z burakiem i serkiem wiejskim / 1 porcja Składniki: 1 ugotowany burak 3 łyżki serka wiejskiego 2 łyżki posiekanej natki z pietruszki 2 szczypty suszonego tymianku sól, pieprz

Moja smaczna kuchnia
JAPOŃSKI DIP PONZU 97

używa się do wołowych steków , ale ja wypróbowałam go też z jajkami i smakowało fenomenalnie.Ostry ,a zarazem delikatny w smaku ze względu na cukier.Świetny do maczania kawałków mięsa jak i polania nim jajek. 4 łyżki sosu sojowego Sok z 1 limonki Duża szczypta płatków chili mała szczypta białego cukru Odrobina wody ****"****************************** Wszystkie składniki dołu ponzu wymieszać ze sobą

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Młode ziemniaki, jajka i szparagowa fasolka 184

Podajemy od razu gorące. Dla mnie całość to już jedno pełne danie, z tej porcji – dla dwóch osób. Możecie wykorzystać je tez jako dodatek, np. do karkówki z grilla, wołowego steku czy smażonego rybnego fileta. SKŁADNIKI 350g młodych ziemniaków, mniejszych od jajka, drobnych 450g mrożonej ciętej zielonej fasolki szparagowej 80-100g bekonu w cienkich plastrach 4 jajka

Karo in the Kitchen
Korba Kuchnia - Czy ktoś tu ma bzika? 124

zdaniem trochę za dużo. Karta oscyluje wokół kuchni polskiej, włoskiej, japońskiej i amerykańskiej. Znajdziemy tutaj zarówno lokalne sery z Łomnicy, tempurę, włoskie makarony i antipasti, jak i kaczkę, czy stek wołowy z Black Angusa. W menu lunchowym kucharze też dają międzynarodowy popis ze znajomości kuchni wszelakich. Z jednej strony jest to fajne, bo każdy może znaleźć coś dla siebie. Jednak(...)plus. Smak może trochę oklepany (ser + orzechy), ale według mnie to świetne połączenie, które nie może się znudzić. Niestety nie udało mi się doczekać na pierś z kaczki, czy steka, więc z pewnością te dwie pozycje muszę nadrobić. Torba Korba ósme smake Chyba jakoś tak szła ta wyliczanka z dzieciństwa, która trochę daje obraz tego, co dzieje się w Korbie

Food Square
Stek wołowy z masłem czosnkowym, podany na kaszy gryczanej z sałatką z rukoli 133

warzywami... Ja wzbogaciłam smak steka, polewając go masłem czosnkowym, a do tego przygotowałam kasze gryczan ą  i sałatkę z rukoli, która doskonale współgrała z całością. Smacznego 😊 Składniki: stek : stek wołowy 1 szt, sol i pieprz, olej do smażenia, sos : masło 25g, czosnek 1 ząbek, zioła prowansalskie 1/4 łyżeczki, sol, sałatka : rukola 1 garść, pomidorki koktajlowe 1 garść, awokado pół

kulinarne odsłony pati
Jak grillować mięso? 118

nich wypłynie musi być przezroczysty, a nie krwisty. W dalszej kolejności pieczemy wołowinę, by na koniec przejść do wieprzowiny. Na koniec, gdy żar nieco przygaśnie, na kratce grilla umieszczamy steki wołowe , które mają pozostać krwiste. To, czy mięso będzie dobre nie zależy jednak tylko od tego, w jaki sposób zostanie upieczone. Nie wolno zapominać również o jego zamarynowaniu. Wykorzystywanie mokrej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sos na bazie piwa AIPA 168

chmieli w piwie. American imperial pale ale (AIPA) to wysokochmielowe piwo z karmelowymi posmakami, może dobrze posłużyć za sos o wielowymiarowym smaku. Można polecić go jako skromny dodatek do wołowych steków, sushi, łososia, wysokogatunkowych serów czy sałatki. Zapraszam do wypróbowania. Dla 3 osób Czas przygotowania: 10 minut  Składniki: Piwo (200ml) w stylu American pale ale, american imperial pale

Kuchnia PROzdrowotna
Sałatka ziemniaczana z filecikami anchois i zielonym winegretem 213

smaków. Tak przyrządzone ziemniaki podjemy po delikatnym ogrzaniu do temperatury otoczenia. Pasują idealnie do ryby – smażonej, gotowanej, na parze, do delikatnych białych mięs – kurczaka i indyka. Smakują też z wołowym stekiem ale i same, do kieliszka wódki czy zimnego piwa. SKŁADNIKI 800-1000g ziemniaków sałatkowych, typu A 15-20 czarnych oliwek bez pestek 1 czubata łyżka drobnych kaparów

Karo in the Kitchen
Picnic time 122

kocyk, kosz, zawsze pelen lakoci, za kazdym razem cos innego :) Tym razem stek z wołowiny był tym wybranym, z paroma dodatkami oczywiście. Piknikowe menu: - STEK WOŁOWY W MARYNACIE MUSZTARDOWO MIODOWEJ - SOS SłODKO-OSTRY - MUS Z AVOCADO - LEKKA SAŁATKA - PIECZONA KUKURYDZA - DOMOWA LEMONIADA - SŁOŃCE I DOBRY HUMOR MARYNATA  DO MIĘSA

Lajtkraft food intolerance
Papryka z Bazylią z Octem (do obiadu) 101

smaku jest o wiele lżejsza niż ta w słoikach, ale klimatem zbliżona. Na przygotowanie takiego dodatku potrzeba zaledwie kilka minut i świetnie pasuje do obiadu na przykład. Ze stekiem wołowym komponowała wręcz idealnie. To co? Robimy to? Ps.Paprykę smażyłam na głębokiej patelni 28 cm Lite Diamont Woll . Składniki: 2 czerwone papryki 1 czerwona cebula oliwa z oliwek sól świeżo

Blondynka Gotuje