Stek z antrykotu z pieczonymi plastrami cukinii

Stek z antrykotu z pieczonymi plastrami cukinii

Stek z antrykotu z pieczonymi plastrami cukinii

Kolejny raz wołowina zagościła w mojej kuchni. Tym razem przygotowałem stek z antrykotu, na który po usmażeniu powędrowała łyżka masła. Dodatkiem do niego stały się pieczone, cienkie plastry cukinii, które idealnie dopasowały się do mięsa. Jeżeli lubicie czasem zjeść solidny kawał dobrego mięsa to gorąco polecam sprawdzić ten przepis. Na zdjęciu stek mocno wysmażony – po 4 minuty z każdej strony, jeżeli wolicie średnio wysmażony wystarczy po 3 minuty z każdej strony. Składniki Stek: Stek kruchy z Antrykotu (... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Programista w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.