ravioli - 445 przepisów (strona:9/30)

Raviolii z łososiem i serkiem kozim! To danie jest przepyszne! 97

coś co my Polacy kochamy. Lubimy smakować włoskich specjałów bo są proste w wykonaniu, pyszne i nie wymagają zbyt wielu składników. Zaraz po pizzy i wszelakich pastach, królują ravioli. Te małe włoskie pierożki u mnie najczęściej lądują na talerzu z nadzieniem ze szpinaku lub z dyni. Ale ostatnio poszukuje nowych smaków i nowych połączeń, dlatego postawiłam na łososia i serek(...)kozi. I to był strzał w dziesiątkę! Przepis na ravioli od kilku lat robię według receptury Gwyneth Paltrow 2 jajka z chowu na wolnym wybiegu 10 żółtek dużych jaj 300 g mąki pszennej (najlepiej durum) lub tortowa plus odrobina mąki do zagniatania Z w/w składników zagniatamy ciasto na stolnicy. Owijamy folią. Dzielimy na mniejsze części i wałkujemy na duże blaty

SMYKWKUCHNI
Sałatka „Krytyków” 119

sałatki " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Polecam , tą prostą i smaczną sałatk ę . Składniki : 1 opakowanie ravioli serowego 1 chorizo ( wielkości kiełbaski śląskiej ) 1/2 średniego ogórka sałatkowego 1/2 pęczku szczypiorku 1 czubata łyżka gęstego majonezu 1 czubata łyżeczka musztardy grillowej sól do smaku Ravioli gotujemy wg.przepisu(...)opakowaniu , gdyż co producent to inny czas . Studzimy na sitku , wsypujemy do miski . Dodajemy do ravioli pokrojonego w kostkę ogórka -ja nie obieram ze skórki , ale można . Siekamy drobniutko, na tyle na ile się da chorizo i szczypiorek i także dodajemy do miski . Wzbogacamy majonezem , musztardą , solimy do smaku i po prostu mieszamy do połączenia składników . Odstawiamy chociaż na dwie

Ogrodnik w podróży
Ravioli z pieczoną marchwią i nutą rozmarynu 109

już wcześniej pisałam w prostocie tkwi metoda. Proste składniki potrafią nas niejednokrotnie zaskoczyć. Połączenie pieczonej marchwi która skrywa się pod miękkim elastycznym  ciastem pod postacią ravioli... pychota. Niech ravioli umieszczone na zdjęciach samo się broni, niech rozbudzi kubki smakowe i wyobraźnię smaku....                SKŁADNIKI : ciasto(...)radełkiem kwadraty lub jak w moim przypadku wycinam wykrojnikiem. Rozmaryn tniemy na drobno i rozcieramy go z  masłem, odrobiną soli i soku z cytryny, tak gotowe masło rozpuszczamy.Ugotowane ravioli polewamy naszym rozpuszczonym masłem rozmarynowym posypujemy startym parmezanem, zajadamy :) Smacznego Przepis na to danie również możemy znaleźć w magazynie Pasje i Smaki klik Polecam

Basia w kuchni
Ravioli z kurczakiem, cukinią, szpinakiem i papryką 108

kolejny dostałam do testów produkt od Tupperware. jest to przyrząd do robienia pierożków typu ravioli. Zaletą tego produktu jest to, że najwięcej pracy jest przy zrobieniu ciasta a reszta to już idzie ekspresowo. Potrzebny nam będzie dodatkowo wałek do ciasta. Przyrząd ma karbowaną krateczkę i otworki. Na przyrząd kładziemy płat ciasta czy to na pierogi czy francuskie, w miejsce otworków(...)kładziemy farsz łyżeczką, która jest dołączona do urządzenia, brzegi przecięć smarujemy jajkiem i kładziemy drugi płat ciasta. I teraz wałek i mamy piękne ravioli, no moje nie są takie piękne bo to mój debiut z ravioli. Al e jak to mówią praktyka czyni mistrza, więc będzie lepiej. Niecierpliwymi i nie lubiącym lepić pierożków jak i zapracowanym polecam to urządzenie

Ewa w kuchni
Czekoladowe ravioli z serkiem, malinami, borówkami i sosem z białej czekolady 163

Składniki: Ciasto do ravioli: 250 g mąki pszennej 3 łyżki kakao 1/2 szklanki gorącej wody 2 łyżki cukru Sos z białej czekolady: 100 g białej czekolady 150 ml śmietany kremówki Farsz: serek Almette z malinami i jagodami maliny borówki Dodatkowo: uprażone płatki migdałów listki mięty Przygotowanie: Kakao mieszamy z mąką. W gorącej wodzie rozpuszczamy cukier i dodajemy do mąki(...)płatu. Na jednej połowie w równych odstępach układamy łyżeczkę serka i owoce. Nakrywamy drugą połową ciasta i dociskamy. Ostrym nożem lub radełkiem wycinamy kwadraty ciasta z nadzieniem w środku. Ravioli gotujemy we wrzącej wodzie z odrobiną soli. Czekamy aż wypłyną na powierzchnię  i wyjmujemy łyżką cedzakową. Sos z białej czekolady: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. W rondelku podgrzewamy śmietanę

Smakowity Blog Kulinarny
Bardzo kolorowe ravioli z ricottą, szafranem i cytryną. 51

Ravioli con ricotta, zafferano e limone) "Wszystkie kolory pasty, odcinek 1: Zieleń" ("Tutti colori della pasta - colore verde")  Jako że jedzenie powinno nie tylko doskonale smakować ale też i cieszyć oczy, postanowiłem pobawić się trochę kolorami. A konkretniej - kolorami makaronu. Możliwości mamy tutaj naprawdę wiele i serdecznie polecam ich wypróbowanie każdemu pasjonatowi gotowania. Tematem dzisiejszego odcinka będzie kolor zielony(...)zagnieść ciasto, wyrabiać ok. 10 minut, zawinąć w folię i odłożyć na pół godziny; wymieszać wszystkie składniki nadzienia; gotowe ciasto cienko rozwałkować (najlepiej maszynką) i formować niewielkie (ok. 4x4cm) ravioli; cebulę obrać i posiekać w drobną kostkę, liście bazylii opłukać i pokroić w szyfonadę; posiekaną cebulę podsmażyć na oliwie aż się zeszkli, dodać bazylię i pulpę pomidorową; dusić na małym

Pasta Po Polsku
Chrupiące tortellini z serem 422

Oryginalny przepis na bardzo proste w przygotowaniu chrupiące tortellini lub ravioli z serem z piekarnika. Pierożki tortellini to świetny pomysł na szybką i pyszną przekąskę, przystawkę lub nawet obiad. Jeśli zatem skończyły Ci się pomysły na tortellini lub szukasz odpowiedzi na pytanie: Co zrobić z tortellini? To nasz przepis powinien Cię zainteresować i zachęcić do przygotowania chrupiących tortellini z serem(...)zapiekanki z tortellini oraz tortellini z sosem bolońskim. Mamy nadzieję, że nasz przepis również Cię zainteresuje i przy najbliższej okazji z niego skorzystasz. Polecamy! Nasze dzisiejsze pierożki to akurat ravioli. Dlatego, że takie mieliśmy. Jedne i drugie wychodzą tak samo pyszne! Sprawdzaliśmy! Chrupiące tortellini z serem Składniki: tortellini lub ravioli z serem: 2 op. Panierka: starty na drobnych oczkach żółty

Kuchnia Na Wypasie
Sałatka z ravioli i kurczakiem wędzonym 57

Jeśli lubicie bawić się smakiem, próbować nietypowe połączenia, a przede wszystkim łączyć słone z słodkim-to Sałatka z ravioli i wędzonym kurczakiem może Wam się spodobać. Sałatka z ravioli i wędzonym kurczakiem– Składniki: ok. Artykuł Sałatka z ravioli i kurczakiem wędzonym pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
Ravioli zapiekane 64

Ravioli są moimi ulubionymi pierożkami. Można je podawać na wiele sposobów,możliwości jest wiele. Dzisiaj szybkie danie dla zapracowanych. Lekkie i bardzo smaczne.Ravioli możemy kupić z mięsem lub szpinakiem według uznania. Składniki 400 g ravioli z mięsem 3-4 pomidory kilka łyżek oliwy 1 łyżka oregano papryka słodka mielona pieprz,sól 200 g sera gorgonzola 150 ml … Czytaj dalej(...)Ravioli zapiekane

gotuj ze mną
Hreczkowskie ravioli z rukolą i boczkiem 125

zazwyczaj za lepienie pierogów zabieram się wieczorami, a nawet nocami, kiedy całe towarzystwo już śpi i wiem, że nikt mnie od tego zajęcia nie oderwie. Podobnie było z tymi ravioli. Dzieci poszły spać, a Matka do kuchni wyczarować kolejny przepis, który niewątpliwie będzie jednym z moich ulubionych. Zapytacie czemu niby?! Ale jak tylko przygotujecie sam farsz i spróbujecie(...)prostokąt o grubości ok 2mm. Na jednej połowie układamy kuleczki farszu wielkości orzecha włoskiego. Przykrywamy drugą, czystą częścią ciasta. Dociskamy wokół farszu, by porządnie skleić i wycinamy foremką do ravioli. Czynność powtarzamy do wykorzystania zarówno ciasta jak i farszu :) Gotujemy w osolonej wodzie ok 3 minuty od momentu wypłynięcia. Do podania: Masło roztapiamy i na małym ogniu doprowadzamy do lekko

Kuchnia w czekoladzie
Menu na tydzień: Mix&Match, czyli dobieraj i łącz składniki 124

Krewetkowy stir fry z sosem z masła orzechowego, zapiekana pierś z kurczaka, pieczona polędwiczka, burgery z indyka, krem pomidorowy z ravioli szpinakowym, do tego mnóstwo warzyw – to nasza propozycja na tygodniowe menu. Na końcu wpisu znajdziecie listę składników do wszystkich dań i łączny koszt wszystkich produktów. Już dawno gotowanie nie sprawiło nam tyle przyjemności. Po pierwsze dlatego, że pięć obiadów(...)bardzo dobrze nagrzanego w piekarniku kamienia. Polędwiczkę piecze się na rozgrzanej wcześniej patelni, najpierw w bardzo wysokiej temperaturze, którą w drugiej połowie pieczenia trzeba obniżyć. Piątek: Krem pomidorowy z ravioli szpinakowym Bazę kremu stanowi klasyczny sos pomidorowy, który w naszym domu jest dostępny niemal zawsze, gdyż w sytuacjach awaryjnych, gdy trzeba szybko zrobić coś do jedzenia, świetnie sprawdza się

Niedzielny kucharz
ZUPA ZE SZPINAKIEM I RAVIOLI MIĘSNYM 110

orzeźwiające potrawy zamienimy na cięższe zupy czy gulasze. Nie przeszkadza jednak przygotować jeszcze zupy typowo letniej. Przygotowałam więc zupę z dodatkiem szpinaku. marchewką ale zamiast grzanek czy makaronu dodałam ravioli z mięsem Arc Pol . Zupa wyszła lekka, delikatna, aromatyczna i pyszna. Mąż stwierdził, że chciałby więcej mimo że nie jest miłośnikiem szpinaku. Marchewka posiada w sobie witaminy, przeciwutleniacze i minerały(...)dodatkowo witaminę C i luteinę. Jest bogatym źródłem magnezu. Wspaniale, prawda? Dodatkowo przygotowanie jest szybkie dzięki czemu możemy pozostały czas wykorzystać na rodzinne spacery. Składniki na zupę: 1 op. ravioli z mięsem Arc Pol 100 g świeżego szpinaku 2 łyżki masła 1 cebula 2 garści marchewki pokrojonej w kostkę 1 łyżka ziół prowansalskich 1/2 szkl. mąki sól pieprz

Kuchnia w oparach
Czwartek: Zupa tortellini z pulpecikami Zoe 115

Przepis z książki G jak Gotowanie bohaterów Ulicy Sezamkowej. Dziecinnie prosty pomidorowy krem z pulpecikami i ravioli. Czas przygotowania: 15 minut Czas gotowania: 8 minut Poziom trudności: łatwe Liczba porcji: 2 duże W książce są takie przepisy jak „Ciasto ze śmieciowego jedzenia Oskara”, „Gumowa Kaczka Pływa”, „Zielone ciastka Ciasteczkowego Potwora”, „Kiełbaskowe kieszonki Berta”, czy „Podziel-się-z-resztą-klasy słodkimi(...)trochę oszukuje. Ale od czasu ”Beverly Hils 90210”, kiedy licealistów grali 40-latkowie, nie zdziwi już nic. Składniki: 2 opakowania passaty pomidorowej po 400 g 1 opakowanie tortellini lub ravioli najlepiej ze szpinakiem i ricottą 1 szklanka wody Mała cebula Ząbek czosnku Liść laurowy Sól i pieprz do smaku Pulpeciki 250 g mielonego indyka 5 łyżek tartego parmezanu 5 łyżek

Niedzielny kucharz
Ravioli z tuńczykiem i szpinakiem w sosie cytrynowym 149

Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na 10 sztuk Ravioli ciasto: 2 żółtka 100g mąki pszennej Szczypta soli ⅓ łyżeczki oliwy 4 łyżki ciepłej wody Ravioli farsz: 2 łyżki masła 5 szt. mrożonego, rozdrobnionego szpinaku 2 ząbki czosnku 1 puszka tuńczyka(...)dodajemy posiekaną drobno szałwię, sok z cytryny, cukier i przyprawy. Po wyłączeniu dodajemy śmietanę i energicznie mieszamy.  Sposób podania: Na talerz wykładamy kilka łyżek sosu cytrynowego, układamy kilka ravioli i ozdabiamy parmezanem oraz listkami szałwii

Kuchnia w czekoladzie
CZEKOLADOWE RAVIOLI Z SOSEM KARMELOWYM 104

Witam Was wieczorową porą :) Lubicie czekoladę? Ja tak. Lubicie kuchnię włoską? Ja tak. A lubicie pierogi? Ja tak :) Zapraszam Was dziś na czekoladowe włoskie pierogi tzw ravioli 250 g mąki pszennej 3 łyżki kakao 1/2 szklanka wody 2 łyżki cukru 1 op. serka maskarpone śmietana kremówka odrobina soku z cytryny szczypta cynamonu 1 gruszka szczypta cukru pudru 1 tabliczka czekolady(...)czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. śmietankę podgrzewamy. dolewamy do czekolady i mieszamy.  Na cieście w równych odległościach układamy po łyżeczce farszu. Przykrywamy drugim płatem ciasta. Wykrawamy nasze ravioli nożem lub specjalna wykrawaczką nasze ravioli z nadzieniem w środku. Gotujemy w osolonej wodzie do wypłynięcia na wierzch.  Podajemy z sosem karmelowym i migdałami Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN

Kuchnia w oparach
Tartaletki z łososiem i ravioli ze szpinakiem i serem mascarpone 109

gotowanie a zależy Wam by zaskoczyć gości czymś smacznym, użyjcie gotowych, wytrawnych tarteletek oraz wędzonego łososia. Nie musimy go podsmażać, wystarczy pokroić na kawałki i dodać do śmietany i ravioli. kruche ciasto : 1 żółtko 3 łyżki lodowatej wody szczypta soli 250 g maki pszennej 125 g masła Z podanych składników zagnieść ciasto. Owinąć folią i schować do lodówki na godzinę(...)ciasto na foremki. Odkroić nadmiar ciasta z brzegu formy. Nakłuwać widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 C na około 15 minut. Upieczone ciasto wystudzić. Farsz: 1 opakowanie ravioli ze szpinakiem i serem mascarpone Hilcona 1 dzwonko łososia surowego lub wędzonego czosnek – 1 ząbek 180 ml śmietany 30 % sól i biały pieprz -według gustu ser tarty

Kasia i jej kobiecy świat
Serowe ravioli z kurczakiem w sosie kremowym 108

Szukasz coś pysznego na obiad, ale jednocześnie coś szybkiego? To te danie jest dla ciebie! Przepyszne serowe ravioli z nadzieniem serowym, a do tego filet z kurczaka z pomidorami suszonymi i oliwkami w kremowym sosie serowym! Mniam. Na samą myśl ślinka mi cieknie. Produkty użyte: Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 1 opakowanie makaronu Ravioli al formagio Melissa Primo Gusto(...)Smażymy 5 minut. Po tym czasie dodajemy usmażonego wcześniej kurczaka. Smażymy wszystko razem przez 7-8 minut. W garnku zagotowujemy wodę z odrobiną soli. Do wrzącej wody wkładamy makaron ravioli al formaggio Melissa Primo Gusto i gotujemy ok. 14 minut. Po tym czasie makaron odcedzamy i wykładamy na talerz razem z kurczakiem. Smacznego

Gotuj z Mąką
Villa Toscania, czy była to podróż do prawdziwej Italii? 111

problem co wybrać, bo ochota była na wszystko! Na początek krem ze świeżych pomidorów, z kluseczkami z parmezanu i domowym pesto.   Przyjemny, bardzo dobry. Na danie główne zamówiłam Ravioli, najpierw chciałam ze szpinakiem i ricottą, ale kiedy kelner polecił danie dnia, Ravioli ze szparagami, decyzja była oczywista. Szparagi - zawsze przebiją u mnie wszystkie propozycje, uwielbiam kiedy jest(...)łososia z grilla z warzywami. Wszystkie dania były pięknie podane i bardzo smaczne. Były nad nimi ochy i achy, niebo w gębie! Spróbowałam od każdego po trochu, ale moje ravioli pobiły wszystkie dania. Pierożki były idealne, delikatne, rozpływały się w ustach! Dziękuję za taką ucztę na moje podniebienie! :) Po konkretach przyszedł czas na DESER. Wszyscy się śmieją, że mam osobną

Trufelkowo
RAVIOLI Z RICOTTĄ, SZPINAKIEM I SZYNKĄ PARMEŃSKĄ 237

20Dziś prosto z Tajlandii zabieram Was w podroż do Włoch! Mam dla Was przepis na genialne Ravioli z nadzieniem z ricotty, szynki parmeńskiej i szpinaku. Takie połączenie idealnie się komponuje i sprawia, że każdy oblizuje się ze smakiem, a nawet prosi o dokładkę! Dodatek parmezanu sprawia, że jest to danie godne najlepszej restauracji! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: CIASTO: * mąka pszenna(...)jednym układamy nadzienie w odstępach ok. 5 cm ( po łyżeczce ). Ciasto wokół farszu smarujemy wodą, przykrywamy drugim płatem, dociskamy wokół nadzienia i radełkiem bądź specjalnym wykrawaczem wycinamy kształt ravioli. Gotujemy w osolonym wrzątku, podajemy gorące posypane parmezanem, Smacznego! Ps. mnóstwo akcesoriów kuchennych ( wśród nich m.in. wykrawacze do ravioli ) znajdziecie w sklepie Garneczki.pl

Ostra na Słodko
Ravioli z kiszonego ogórka nadziane siekanym ozorkiem cielęcym i żółtkiem sous vide, z sałatką z nasturcji, szczawiu i wędzonego 138

delikatny i soczysty kawałek mięsa, dawniej często goszczący na stołach, dziś ciągle niedoceniany, choć odpowiednio przygotowany i podany może być prawdziwym rarytasem.  Moja propozycja to serwowane na zimno “ravioli” z soku z kiszonego ogórka nadziane siekanym ozorem cielęcym z żółtkiem souse vide, podane z sałatką z nasturcji i szczawiu krwistego z wędzonym majonezem i galaretką z wina Marsala(...)mniejsze kawałki, zalej olejem, szczelnie zamknij i odstaw na 24 godziny. Przecedź przez gęste sitko. Żółtko połącz z musztardą, octem i solą, ubijaj stopniowo dodając olej, dopraw do smaku. Ravioli z kiszonego ogórka  1 łyżeczka agaru 200 ml soku z kiszonych ogórków 150 ml wody 4 jajka Posiekane ozory  Odrobina wędzonego oleju Sól i pieprz do smaku Płatki

SzczyptaSmaQ
Bezglutenowe ravioli z ricottą 126

Bezglutenowe ravioli z ricottą w sosie pomidorowym to danie bardzo popularne na Sardynii. Danie którego niestety nigdzie nie udało nam się znaleźć w wersji bezglutenowej. Postanowiliśmy przygotować w naszej polskiej kuchni z dodatkiem sosu ze świeżych pomidorów. Efekt przerósł nasze najśmielsze oczekiwania. Pierożki wprost rozpływają się w ustach. Ciasto jest zwarte, ale delikatne. No i to kremowe, śmietankowe wnętrze(...)wykrój 2 prostokąty. Na cieście nakładaj po łyżce serka w równych odstępach.  Przykryj drugim płatem ciasto i dobrze przyciśnij po bokach i pomiędzy serem. Delikatnie ponacinaj.  Gotowe ravioli odkładaj na podsypaną mąką deskę. W dużym garnku zagotuj wodę i lekko posól. Wrzucaj ravioli partiami i gotuj ok. 5 minut od czasu wypłynięcia. Delikatnie wyjmuj łyżką cedzakową. Podawaj

Kuchnia bezglutenowa
Ravioli z grzybami 87

Ravioli..oj, jak dawno nie robiłam...w sumie miałam robić pierogi, ale skoro  mam przyrząd do ravioli, to były ravioli..Nadzienie może być dowolne...u mnie tradycyjnie grzybki...takie lubimy najbardziej. 30 dkg mąki  2 jajka 2 łyżki oleju 1 łyżeczka soli kilka łyżek wody dowolne nadzienie [ u mnie podsmażone grzybki z cebulką] Mąkę , sól wysypać na blat

Moje domowe kucharzenie
Sałatka z pierożkami ravioli 162

dodatkiem majonezu :)  Niedługo na dobre zacznie się sezon na wiosenne, zielone z dużą ilością warzyw, więc takie pójdą w odstawkę. Korzystajmy zatem teraz :) Składniki: 140g pierożków ravioli np. z serem 1/2 małej puszki kukurydzy 1/2 małej puszki groszku konserwowego 250g szynki konserwowej 5 jajek na twardo 10 dużych marynowanych pieczarek 1 mały kubek jogurtu naturalnego gęstego 4 łyżki majonezu(...)łyżki ketchupu pikantnego sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Pierożki ravioli gotujemy wg przepisu na opakowaniu (ok 15 minut). Przelewamy zimną wodą i odcedzamy. Studzimy. Jajka, szynkę konserwową oraz pieczarki kroimy w kostkę. Do tych składników dodajemy pozostałe: przelany wodą i przecedzony groszek konserwowy oraz kukurydzę a także zimne pierożki ravioli. Jogurt naturalny łączymy z ketchupem oraz majonezem, a następnie

Kuchnia w czekoladzie
Ravioli z mąki orkiszowej z bobem i z zielonym pesto 110

nakładamy łyżeczką farsz w małych dosyć ostępach i następnie przykrywamy drugą częścią rozwałkowanego ciasta. Kroimy kwadratowe pierożki (ja do tego użyłam noża z ząbkami, ponieważ nie miałam radełka). Wszystkie ravioli dokładnie dociskamy na brzegach, aby ciasto się połączyło. Tak czynimy z resztą ciasta. Ravioli wrzucamy do osolonej wrzącej wody i gotujemy jeszcze przez 3-5 min od wypłynięcia.  Zielone(...)dodajemy pestki słonecznika, ser  grana padano  i dalej rozdrabniamy. Jeżeli składniki się odpowiednio nie połączyły dodajemy ok. 1 łyżkę oliwy. Pesto doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Ravioli podajemy z pesto i posypujemy serem  grana padano

Łycha smaków
Wigilia o niskim IG z Przepysznikiem i Naturą Rzeczy: Ravioli z ciecierzycą 177

Ravioli to włoski specjał, ale w zasadzie niczym nie różni się od naszych, swojskich pierogów. Jednakże przepis, który dzisiaj dla Was przygotowaliśmy jest już diametralnie różny od klasycznego, opiera się bowiem na mące z pełnego ziarna, a farsz na ciecierzycy. Uwielbiam ciecierzycę odkąd odkryłam hummus, a w tych pierogach sprawdza się znakomicie. Ravioli z ciecierzycą (ok. 20 sztuk zależy(...)każdej strony, a następnie przykrywamy pozostałą częścią ciasta. Przyciskamy wokół nadzienia tak, aby połączyć ciasto, po czym wykrawamy radełkiem kwadraty z farszem w środku. W ten sposób powstały pierogi ravioli, które wrzucamy na osoloną wodę i gotujemy ok. 10 minut od wypłynięcia. Smacznego

Przepysznik - BLW i nie tylko
O Pasta Mia!!! 155

tradycyjnego fusilli po pierwszy raz widziane przeze mnie gigli i właśnie na ten rodzaj się skusiłam był przepyszny. Rysiek wybrał tagliatelle. Dostępne są również makarony tylu ravioli szpinakowe z ricottą, mięsne, z kapustą i grzybami i na słodko z kaszą jaglaną i białym serem. Do makaronu można wybrać sos - w czasie naszej obecności było ich ok 6 ale na stronie(...)dosłodziła ale to kwestia gustu. Rysiek wybrał tradycyjny bolognese. Makarony podawane są w bardzo wygodnych styropianowych kubkach które świetnie trzymają ciepło. Każda porcja została suto pokryta parmezanem i sałatą ravioli która wspaniale podkreśliła smak wybranych przez nas sosów. Dodatkową atrakcją lokalu jest możliwość zakupu świeżych makaronów - zapakowane są próżniowo przez co nawet przez 2 tygodnie utrzymują świeżość. Skusiliśmy się

sierotka maRysia w kuchni
Zielone Raviolini Kukuruku 115

garnka. Dokładamy czosnek, ziemniaka, mozzarellę, pesto. Solimy i całość blenderujemy na jednolitą masę. Kto posiada robota kuchennego, niechaj pozwoli mu wykonać tą pracę. Wypoczęte ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy nasze ravioli. Możemy użyć szklanki, nożyka do pizzy lub czego tylko używamy do lepienia pierogów. Ja wykrawałam kwadraty nożykiem do pizzy. Nakładamy na środek mniej więcej łyżeczkę farszu i zlepiamy. Gotowe ravioli(...)gotujemy w osolonej wodzie, do momentu aż wypłyną na powierzchnię. Gdy już pływają dajemy im 2-3 minuty w zależności od wielkości pierożków i odcedzamy. W czasie gotowania ravioli mamy chwilę by przyrządzić polewajkę. Do rondelka nalewamy oliwy, dodajemy pesto w zależności od upodobań oraz wyciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Doprowadzamy do wrzenia i polewamy pierożki

Karczma Honorietty
Ravioli z serkiem i czereśniami 123

Uwielbiam tak kombinować, łączyć smaki i za każdym razem tworzyć coś nowego! Satysfakcja wtedy jest niesamowita. Polecam wypróbować moje nowe, inne ravioli. Składniki (na dwie porcje): 1 szklanka mąki (ja użyłam orkiszowej razowej, ale może być pszenna) 2 jaja szczypta soli 1 opakowanie kremowego serka o smaku wiśni i żurawiny (użyłam Almette) 250 gram czereśni, umytych i wydrylowanych 50 gram(...)wokół farszu i nakładamy drugą połowę ciasta. Wokół farszu dość mocno uciskamy ciasto aby dobrze się skleiło i odkrawamy radełkiem bądź nożem. Tak samo postępujemy z resztą ciasta. Gotowe ravioli gotujemy w wodzie 4-5 minut. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cynamon, cukier trzcinowy oraz płatki migdałów. Ugotowane ravioli podajemy z masłem i dodatkami. Gotowe

Mango Papaja
Ziemniaczane ravioli 104

wolę przygotować ryż lub makaron. Kiedy jeszcze mieszkałam z rodzicami, ziemniaki były praktycznie codziennie na obiad, do schabowego, mielonego czy kurczaka. Ja postanowiłam przygotować je inaczej. Przygotowałam ziemniaczane ravioli. Oto przepis... Dla 2 bardzo głodnych osób Potrzebujemy: Na farsz 150g mielonej wołowiny 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 puszka pomidorów (pokrojonych lub całych) 1 gałązka(...)selera naciowego olej do smażenia 1 łyżka mąki (ziemniaczanej) 2-3 łyżki świeżej bazylii (to ważne koniecznie świeża) 1/2 łyżeczki papryki słodkiej chili S&P Na ravioli 500g ziemniaków 3 żółtka jaj 3 łyżki oliwy z oliwek ok.180g mąki Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w posolonej wodzie. Rozgrzewamy patelnię z olejem, kroimy drobno cebulę i podsmażamy. Dodajemy

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Ravioli z wypływającym żółtkiem 135

drugą połową ciasta, palcami docisnąć przestrzenie pomiędzy nadzieniem, radełkiem lub nożem wyciąć kwadraty z ciasta, z farszem znajdującym się w centrum. Wzorki zrobić widelcem.Zagotować osoloną wodę, włożyć porcję ravioli i gotować przez około 4 minuty, aż będą miękkie, ale nie rozgotowane.  tylko 2 ravioli zrobiłam z jajkiem, reszta była mniejsza i tylko z farszem szpinakowym. W międzyczasie roztopić(...)kilka łyżek masła na patelni. Okrasić pierożki ravioli, posypać tartym parmezanem i pietruszką. Przeciąć pierożka i ......... jest :D Wyszło!!! Niesamowity smak i efekt :D  Następnym razem rozwałkuję jeszcze cieniej ciasto

MarciochaKucharzy
Ravioli - włoskie inspiracje :) 97

Włoskie inspiracje, czyli ravioli w innej odsłonie. Nasza wersja pierożków odbiega trochę od klasycznych głównie farszem dość nietypowym, ale za to bardzo ciekawym w smaku. Postanowiliśmy trochę zakombinować i nasz farsz to kasza jęczmienna, kasza jaglana i soczewica z dodatkiem warzyw, ziół i ostrych przypraw. Zobaczcie co nam wyszło, inspiracją były kolory Włoch. Ravioli z kaszą i sosem pomidorowym(...)uwaga przy dodawaniu jogurtu z mąką. Jak już wszystko uda się super :) czekamy, aż się sos zagotuje. Wtedy próbujemy czy nie należy dodać pieprzu lub soli i gotowe :) Ugotowane ravioli polewamy sosem pomidorowym i posypujemy żółtym serem.  Trochę pracy ta propozycja wymaga i zajmie Wam jakieś półtorej godziny, ale warto bo efekt smakowy jest super :) Smacznego

vegetanie
Sałatka z ravioli (lub tortellini) z suszonymi pomidorami 188

jeść na ciepło i ponoć równie smaczna jest na zimno. Sprawdzę to jutro... A dziś zaserwowałam sobie na późny obiad GRILLOWANĄ PIERŚ Z KURCZAKA Z PYSZNĄ SAŁATKĄ Z RAVIOLI. Dzięki Iwona jest naprawdę super. SAŁATKA Z RAVIOLI SKŁADNIKI: 1 paczka pierożków ravioli (ja użyłam tortellini z serem pleśniowym i pieczarkami) 3 papryki: czerwona, żółta, zielona 1 młoda cukinia 1 czerwona

Kuchnia Beaty