hamburger - 1154 przepisów (strona:9/77)

Domowy Sos do Hamburgerów 57

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Czasem dzięki najprostszym połączeniom składników, które zalegają w lodówce, możemy uzyskać zachwycające smaki. Sos do hamburgerów to bardzo gorący temat i różnie rozpatrywana kwestia. Nazwa ta sama, a każdy robi go inaczej. Jedni robią go z jogurtu inny z majonezu a jeszcze inni z jogurtu i majonezu. W moim przypadku wybieram tę ostatnią opcję, czyli majonez(...)jogurtem wzbogacony o nutkę musztardy i ketchupu. Sos do hamburgerów to świetny dodatek do różnego rodzaju dań i przekąsek. Jak sama nazwa mówi, serwować go możemy z domowymi burgerami, ale także jako dodatek do kanapek, czy dań obiadowych. Zapraszam serdecznie na mój ulubiony przepis na domowy sos do hamburgerów . Z pewnością Wam posmakuje, bo jest naprawdę smaczny! Składniki: 1 czerwona

Przepiski.pl
Dyniowe burgery 56

dyniowego puree** 10 g świeżych drożdży 10 g miodu 20 g stopionego masła 8 g soli 1 łyżka sezamu do posypania bułek 1 jajo + łyżka mleka do smarowania bułek HAMBURGERY WOŁOWE 1 kg mielonej wołowiny 2 łyżeczki musztardy dijon 1 łyżka sosu teryaki 1 cebula około 100 ml wody (może być gazowana) sól, pieprz olej do smażenia DODATKI 12 plastrów(...)temperatury 200°C. Przed pieczeniem bułki smarujemy rozkłóconym jajkiem z dodatkiem mleka lub śmietanki i posypujemy sezamem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około 15 – 20 minut. HAMBURGER WOŁOWY Mięso mieszamy z drobno posiekaną cebulą, musztardą, sosem teryaki, wodą, pieprzem oraz odrobiną soli. Masę dokładnie wyrabiamy  i formujemy z niej okrągłe, płaskie kotlety. Możemy całość odstawić na godzinę

Tajemnice Smaku
Domowy burger BBQ 83

Domowy burger BBQ to klasyczna amerykańska propozycja na to pyszne danie. Tym razem zrobimy go na bogato, a całość smaku dopełni pyszny domowy sos BBQ. Ostatnio

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bułki do hamburgerów 55

Czas czytania: 2 min Kto chce zjeść dobrego hamburgera, a w moim przypadku wegeburgera, powinien mieć dobre bułki! Ja takie mam i podzielę się z Wami przepisem! Jestem przekonana, że i wy będziecie zachwyceni! Bułki nazywają się hamburgerowe, bo głównie do tego dania są przeznaczone, ale można zjeść je dosłownie ze wszystkim lub zupełnie bez niczego, bo są tak dobre(...)podczas krojenia, a wnętrze ich jest delikatnie i wilgotne. Pięknie pachną i mają miękką sezamową skórkę, muszę przyznać, że dzieci przepadają za nimi. Kto choć raz spróbował bułek do hamburgerów domowej roboty, nie sięgnie już po te ze sklepu, bo różnica jest kolosalna! Przepis jest na sporą ilość, bo na 16 dużych bułek, ale oczywiście można zmniejszyć ilość ciasta

SprawdzonaKuchnia.pl
Burgery domowe 63

spędzają czas poza domem, ale ja jak zwykle siedzę w domowych pieleszach i doglądam garnków co by się zbyt nie zakurzyły. Było ciasto, był obiad  a na kolację hamburgery. Z racji tej, że jestem miłośniczką fast foodów, chińczyków i różnych „zdrowych” kuchni świata, postanowiłam jakoś sięgnąć smakiem poza dalekie wody. No troszkę przesadzam, wystarczyłoby zahaczyć przydrożną budkę(...)kupić sobie hamburgera. No jednak jak wspomniałam, doglądam garnków. Hamburgery domowej roboty wcale niczym nie są gorsze od tych z budek. Widzę jak je robię, widzę jakich składników używam i wystarczy tylko odpowiednio doprawić do smaku a mamy pyszne jedzenie. Składniki: Na burgery: * 40 dkg mięsa mielonego wołowego * 1 średniej wielkości  biała cebula * 1/4 szklanki rosołu albo wody

Pieprzyć z Fantazją
Poniedziałek: Hamburgery z pęczaku i indyka 50

Pyszne i bardzo treściwe hamburgery z pęczaku i mielonego mięsa. Dwa takie burgery w bułce i obiad masz z głowy. Czas : 45 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Jak zrobić hamburgery z pęczaku? Burgery z pęczaku najlepiej smakują z dodatkiem grzybów suszonych, wcześniej namoczonych. Jeśli nie macie takich grzybów, najlepiej zastąpić je boczniakami. Jeśli i tych nie możecie dostać(...)użyjcie po prostu pieczarek. Jedna uwaga odnośnie bułeczek do hamburgerów. Poniżej znajdziecie link do super prostego i sprawdzonego przepisu na bułeczki, które można zrobić w pół godziny. Do hamburgerów z pęczaku proponujemy Wam bułeczki upieczone z mąki pełnoziarnistej. Składniki: 250 g mielonego indyka ½ szklanki pęczaku 1 mała drobno posiekana cebula 1 ząbek drobno posiekany czosnku 6 suszonych grzybów, albo

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Hamburgery z pęczaku i indyka 77

Pyszne i bardzo treściwe hamburgery z pęczaku i mielonego mięsa. Dwa takie burgery w bułce i obiad masz z głowy. Czas : 45 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Jak zrobić hamburgery z pęczaku? Burgery z pęczaku najlepiej smakują z dodatkiem grzybów suszonych, wcześniej namoczonych. Jeśli nie macie takich grzybów, najlepiej zastąpić je boczniakami. Jeśli i tych nie możecie dostać(...)użyjcie po prostu pieczarek. Jedna uwaga odnośnie bułeczek do hamburgerów. Poniżej znajdziecie link do super prostego i sprawdzonego przepisu na bułeczki, które można zrobić w pół godziny. Do hamburgerów z pęczaku proponujemy Wam bułeczki upieczone z mąki pełnoziarnistej. Składniki: 250 g mielonego indyka ½ szklanki pęczaku 1 mała drobno posiekana cebula 1 ząbek drobno posiekany czosnku 6 suszonych grzybów, albo

Niedzielny kucharz
Hamburger wołowy z serem provolone 116

Hamburger wołowy z serem provolone. Przepis krok po kroku   Prawdziwy hamburger wołowy nie musi oznaczać wyjścia na miasto. Z dzisiejszym przepisem przygotujecie rewelacyjne burgery w domowym zaciszu, o ile macie pod ręką wszystkie potrzebne składniki. Przekonacie się, że wołowina wcale nie jest ciężka w obróbce.     Składniki(...)plaster pomidora, kotlet i jeszcze jeden kawałek pomidora. Całość nakryj drugim kawałkiem bułki.     Burgera podawaj z grillowanymi warzywami lub innymi ulubionymi dodatkami.   Jak widzicie hamburger wołowy to jest żadna filozofia. Wystarczy zadbać o dobrej jakości mięso i kolorowe, świeże dodatki. Ważny jest także sos, ja wybrałem lekko pikantny, mocno pomidorowy

kuron.com.pl
CHICKEN BURGER Z KURCZAKIEM - najlpepszy domowy fast food 397

CHICKEN BURGER Z KURCZAKIEM - najlepszy domowy fast food. By czuć się lekko nie trzeba odmawiać sobie ulubionego jedzenia ;) Samodzielnie przygotowane hamburgery z kurczakiem to dobry przykład na to, że owiany trochę złą sławą fast food może być nie tylko smaczny, ale także zdrowszy i przede wszystkim mniej kaloryczny :) Przygotowanie domowych hamburgerów wcale nie jest trudne, raczej łatwe, szybkie(...)tego przyjemne. Zamiast mięsa mielonego, hamburgera można także przygotować z eskalopków z kurczaka ( przepis tutaj ) . Mięso można smażyć na grillu, patelni grillowej albo zwykłej. Aby wzbogacić smak mięsa dodajemy do niego różne aromatyczne zioła i przyprawy. Świetne jest curry, przyprawa do gyrosa, tymianek, oregano. Do sosu dodajcie posiekaną bazylię, a będzie on jeszcze lepszy. Domowe hamburgery, pełne warzyw i chrupiącego

Moja Książka Kucharska
JAGLANE BURGERY BEZGLUTENOWE – zdrowe hamburgery (wegetariańskie) 139

Jaglane hamburgery są przepisem, który na pewno przypadnie Wam do gustu. Bo kto nie lubi „zdrowych fast-foodów”? Jeśli zależy Ci na tym, aby Twoje dania były bezglutenowe, to świetnie trafiłeś! Moja propozycja jest również wegetariańska. Zanim przejdziesz do filmiku oraz przepisu, może jesteś ciekawy skąd wziąć sprawdzone produkty bezglutenowe? Najlepszym ich źródłem jest sprawdzony sklep bezglutenowy(...)łyżka siemienia lnianego + 3 łyżki gorącej wody 1 – 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka 2 łyżki mąki z ciecierzycy bezglutenowa bułka tarta do obtoczenia Dodatkowo: bułki bezglutenowe do hamburgerów INCOLA ulubione warzywa (pomidor, ogórek, cebula, sałata lodowa lub kapusta pekińska) sos (u mnie jogurt sojowy + czosnek, sól, ostra papryka) Sposób przygotowania: Do garnka daj opłukaną wcześniej kaszę jaglaną. Zalej

Via Gusto
hamburgery domowe... 174

Składniki: bułka do hamburgerów 4 sztuki, mięso mielone wołowe 60 dag, jajka 1 sztuka "L", musztarda sarepska 2 łyżki, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony - szczypta, sałata 4 liście, cebula 1 sztuka, pomidory 2 sztuki, majonez 4 łyżki, ser żółty 4 plastry, keczup - ile potrzeba mielone wołowe dokładnie wyrobić na kleistą masę z jajkiem, musztardą, kucharkiem ,pieprzem, uformować 4 hamburgery(...)grubości patelnię grillową posmarować cienko olejem i mocno rozgrzać, smażyć rumiane hamburgery, na koniec pod przykryciem na średnim ogniu dusić z 5 minut raz je obracając przekrojone bułki w piekarniku podpiec z 5 minut w 200 C na termoobiegu, ciepłe 4 połówki posmarować keczupem dodać sałatę, gorący hamburger, plaster sera, pomidory, cebulę, majonez, nakryć połówkami, można włożyć patyczki szaszłykowe

W Mojej Kuchni Lubię
Bułki do hamburgerów 170

Domowe bułki do hamburgerów są o niebo lepsze i zdrowsze (bez chemicznych dodatków) od tych sklepowych. Ich zrobienie też nie jest trudno, no może trochę czasochłonne. Jednak moim zdaniem warto Jedynym minusem jest to, iż dość szybko tracą świeżość, więc warto zrobić je w dniu robienia hamburgerów. Podany przepis starczy na zrobienie 30 małych lub 15 dużych bułek. Ja preferuję(...)mniejsze, ale to oczywiście tylko kwestia preferencji.   Bułki do hamburgerów Danie Dodatki Kuchnia Amerykańska Porcje 30 bułek Czas przygotowania 30 minut Czas gotowania 15 minut Czas oczekiwania 12 godzin Składniki 1 opakowanie drożdży instant (7-9 g) 400 ml mleka ciepłego 800 g mąki (np. chlebowej) 80 g masła rozpuszczonego 80 g cukru 2 łyżeczki soli 2 szt. jajekjka

Wypieki i Rumieńce
Jak przygotować wołowe hamburgery? 120

Podaję przepis na wołowe hamburgery, w zasadzie z jednego powodu. No, może z dwóch :)  Jeden z nich - są fantastycznie przepyszne! :)  Drugi? Żeby przekonać co poniektórych niedowiarków (ja też nim byłam), że wołowinę na hamburgery można tak przygotować, że mięso będzie miękkie, smaczne i niezbyt czasochłonne w przygotowaniu. Przestałam robić w domu wołowe hamburgery, ponieważ uważałam(...)majonez sałata  a w zasadzie to Wasze ulubione dodatki Najważniejsze w tym wszystkim tak naprawdę jest przygotowanie mięsa, dlatego nie będę szczegółowo podawać Wam jak wygląda mój gotowy hamburger, tylko napiszę jak przygotować mięso. Reszta to Wasza inwencja twórcza :) Wołowinę kroimy w kostkę (przed krojeniem nie usuwamy tłuszczu) i przekładamy do malaksera i miksujemy lub mielimy w maszynce

Szczęśliwa kuchnia
Hamburgery na drogę 105

Zapraszam na bardzo fajne rozwiązanie na podróżowanie , proponuję smaczne domowe hamburgery , smakują super i szybko znikają , zapraszam do wypróbowania . Składniki  ( 6 osób )  300 dag wołowiny mielonej  ( może być wieprzowina )   pomidory  sałata lodowa  sól pieprz  bułki kukurydziane ( bądź kajzerki )  Składniki na sos  4 łyżki majonezu  2 łyżki musztardy ziołowej( Wszystkie(...)Wykonanie  ( mięsa )   Zmielone mięso wkładamy do miski , doprawiamy do smaku solą pieprzem i bardzo dobrze wyrabiamy ręką , jak mięso mamy wyrobione , formujemy nasze kotlety do hamburgerów . Kiedy mamy już wszystkie kotlety uformowane , kotlety smażymy na grillu bądź patelni grillowanej , po przygotowaniu kotletów , następnie podpiekamy nasze bułki , jak już mamy przygotowane nasze składniki aby przełożyć hamburgery to zaczynamy

Mój Smak
Domowe Hamburgery 159

Zapraszam na Domowego tradycyjnego hamburgera Składniki: 5 bułek do hamburgerów ( ja nabywam prosto od piekarza) 500 g mięsa mielonego ( u mnie z karczku) przyprawy do mięsa mielonego (wedle upodobań) 5 plastrów sera żółtego gouda 1 duży pomidor 2 małe cebule 1 średnia czerwona cebula 3 średnie ogórki konserwowe / kiszone 5 liści sałaty Olej do smażenia 1 jajko bułka tarta ketchup(...)sugerować ;) Pamiętajmy aby nie przesadzić z bułką tartą ponieważ chcemy czuć mięso a nie bułkę :) Następnie bierzemy nasze składniki i przygotowujemy je aby później szybciej złożyć naszego hamburgera. Piekarnik nastawiamy na 150* C w międzyczasie zaczynamy smażyć nasze mięso, powoli i dokładnie. Bułki nacinamy w poziomie i wykładamy na dolną część plaster sera. Kiedy piekarnik się nagrzeje, wkładamy nasze bułki

W Moim Magicznym Domu
Hamburgery po amerykańsku. 175

Jeśli znudziły się już Wam kiełbaski, kaszaneczka, czy karkóweczka z grilla, to zapraszam na hamburgery pieczone na grillu. Tym razem po amerykańsku, czyli porządny kawał mięsa, podany w pszennej bułeczce, bez zbędnych dodatków. Ależ mój mąż był szczęśliwy! Soczyste mięsko, które sam upiekł, do tego jeszcze ciepła bułeczka, trochę keczupu i żadnej zieleniny! Ja wsunęłam pod kotleta kawałek sałaty(...)okazało się to zmyślnym posunięciem! Hamburgery podałam w swojskich bułeczkach, na które przepis znajdziecie  tutaj (jednak upiekłam zamiast 10 tylko 8, za to nieco większych bułeczek), zamiast sezamy posypałam je czarnuszką i były przepyszne! Polecam! Składniki na hamburgery po amerykańsku na 8 sztuk 1 kg mięsa wołowego,  mielonego (najlepszy jest antrykot, lecz ja użyłam udźca i były pyszne

Rozpustne gotowanie
Bułki do hamburgerów 163

kilku dni publikujemy rzeczy związane z hamburgerami. Póki co dodatki, jak sosy, czy frytki. Teraz będzie ostatni dodatek, po nim, jutro, już pierwszy przepis na burgera. Ostatni, ale bardzo ważny. Bo czy ktoś wyobraża sobie burgera bez bułki? Co prawda dawno temu hamburger to był własnie sam kotlet. Legenda głosi, że pochodzi właśnie z Hamburga, z Niemiec. I to właśnie(...)niemieccy imigranci przywieźli go do Ameryki. I tam dopiero sprytni Amerykanie wsadzili go między dwie połówki bułki. I teraz już chyba nie wyobrażamy sobie hamburgera inaczej niż właśnie w takiej formie. Te bułki są idealne. Puszyste i miękkie, a skórka delikatnie pęka, gdy się ją naciśnie. Dokładnie tak samo jak w tych bułkach popularnej sieci fast foodów. A skoro mowa

Marder&Marder Manufacture
Hamburger wegetariański z kotletem serowym 143

Dziś hamburger bez mięsa z pyszną pastą pietruszkową. Mimo, że celowo pominęłam główny składnik tradycyjnego hamburgera- jakim jest oczywiście kotlet z wołowiny to chciałabym przy tej okazji przytoczyć kilka ciekawostek na temat tego pysznego mięsnego wynalazku. Początki najsłynniejszego "kotleta" sięgają już początku XIX wieku. Przypadkowo na pomysł wpadli Tatarzy, którzy podczas podróży wkładali wołowinę pod siodła, w ten sposób rozgniatając(...)pierwszy kucharze zaczęli przyrządzać z niego potrawy. W okresie emigracji/ imigracji słynne "mięso z Hamburga" dotarło w końcu do Stanów Zjednoczonych (1838). Dopiero w 1903 roku podano pierwszego hamburgera w bułce, a w 1921 roku powstała pierwsza restauracja w której podawano głównie hamburgery. Składniki: 1 opakowanie bułek „Hamburger”- 4 szt. ½ kg sera żółtego salami 1 duży mięsisty pomidor

Tradycyjna Kuchnia
Domowe hamburgery 106

doczekałam się kolejnego przepisu z serii Tata Gotuje. Tym razem mój mąż przygotował pyszne hamburgery. W przygotowaniu inspirował się przepisem Magdy Gessler, który pojawił się w jednym z odcinków kuchennych rewolucji. Hamburgery wyszły rewelacyjnie. Składniki: 500 g mięsa wołowego ½ łyżeczki imbiru ½ łyżeczki białej gorczycy ½ łyżeczki ziaren kolendry ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego 100 ml bulionu sól sos hamburgerowy(...)dodatki Wykonanie: Mięso zmielić w maszynce do mięsa, przyprawy poza solą utrzeć w moździerzu. Przyprawy oprócz soli oraz bulion dodać do mięsa i dokładnie wyrobić rękoma. Z mięsa uformować hamburgery a następnie smażyć na dobrze rozgrzanej suchej patelni. Posolić dopiero w momencie gdy odwracamy hamburgery na drugą stronę. Przygotować sos: Majonez wymieszać z musztardą. U mnie proporcje wynoszą

Mama Gotuje
Domowe hamburgery + film 187

Pyszny domowy hamburger z dużą ilością warzyw, smażony na patelni grillowej bez dodatku tłuszczu jest super alternatywą dla gotowych fast foodów. Uwielbiany przez dzieci, szybki w przygotowaniu jest o niebo zdrowszy i smaczniejszy od tych kupowanych w budkach z fast foodami. składniki na 3 porcje   3 bułki 30 dag mielonej wołowiny 1 mała cebulka 1 pomidor 1/3 ogórka zielonego(...)czerwonej papryki 1/2 cebuli czerwonej 6 liści sałaty 3 łyżki musztardy 3 łyżki keczupu pieprz sól przepis Przygotowanie hamburgerów zaczynamy od pokrojenia warzyw, cebulę kroimy w drobną kostkę, ogórki w niezbyt cienkie plastry a czerwoną cebulę w piórka, pomidora kroimy w plasterki a czerwoną paprykę w mniejsze kawałki. Do miski przekładamy musztardę i dodajemy keczup, całość odkładnie mieszamy . W osobnej

Smakowite Dania
Jak przygotować wołowe hamburgery? 122

Podaję przepis na wołowe hamburgery, w zasadzie z jednego powodu. No, może z dwóch :)  Jeden z nich - są fantastycznie przepyszne! :)  Drugi? Żeby przekonać co poniektórych niedowiarków (ja też nim byłam), że wołowinę na hamburgery można tak przygotować, że mięso będzie miękkie, smaczne i niezbyt czasochłonne w przygotowaniu. Przestałam robić w domu wołowe hamburgery, ponieważ uważałam(...)majonez sałata  a w zasadzie to Wasze ulubione dodatki Najważniejsze w tym wszystkim tak naprawdę jest przygotowanie mięsa, dlatego nie będę szczegółowo podawać Wam jak wygląda mój gotowy hamburger, tylko napiszę jak przygotować mięso. Reszta to Wasza inwencja twórcza :) Wołowinę kroimy w kostkę (przed krojeniem nie usuwamy tłuszczu) i przekładamy do malaksera i miksujemy lub mielimy w maszynce

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
RalfBurger bez soli 41

imiona i nazwiska nic Ci nie mówią. Podobnie do mnie, też do dziś nic o nich nie wiedziałem, że tych dżentelmenów, różne źródła podają za twórców znanego na świecie Hamburger.  Dlatego, że historia powstania najsłynniejszej bułki z kotletem jestem mglista. Godne uwagi w tej historii jest to, że wszystkie historie sięgają początków XIX wieku, a dokładnie Hamburga. Gdzie wołowina(...)dań.  Ze względu na to, że tutaj pojawiają się różne daty, różne nazwiska, które wymieniłem, nie można jednoznacznie stwierdzić, kto włożył kotlet w bułkę.  Jedno jest pewne, Hamburger jest zjadany na całym świecie, w związku z tym powstały dziesiątki wersji hamburgerów, dopasowane do różnych kultur czy diet.  I tak samo powstał mój RalfBurger, który zrodził się

RafalCook
Ogórki amerykańskie do hamburgerów , sandwichy – przetwory 615

Ogórki amerykańskie do hamburgerów , sandwichy – przetwory Ogórki amerykańskie , to bardzo praktyczny sposób na przygotowanie , całosezonowego dodatku do hamburgerów , czy sandwichy . No a przecież powszechnie wiadomo że nie ma dobrego sandwicha , czy hamburgera , bez porządnego pikla z ogórka . Obecnie jestem w letnim amoku robienia przetworów , więc trochę Was nimi podręczę Ogórki smakują doskonale , są chrupiące , dzięki czemu nadają zwykłym kanapkom(...)okazuje się że niepotrzebnie , wszystko jest doskonale wyważone . Teraz często ją stosuję w różnych wariacjach i uważam za jedną z lepszych do ogórków Smacznego ! Artykuł Ogórki amerykańskie do hamburgerów , sandwichy – przetwory pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Domowy Big Mac jak z McDonald's 466

mięsa wołowego, plasterek sera cheddar oraz warzywa takie jak: ogórek konserwowy, sałata oraz cebula.  Jego wyjątkowego i charakterystycznego smaku nadaje również " Sos Big Mac ", który znajdziemy we wnętrzu hamburgera.  Uwielbianego przez wielu Big Mac'a możemy przygotować w wersji domowej - jest on równie smaczny jak ten z McDonald's i przede wszystkim mamy pewność, że wiemy co jemy(...)Pieczemy w temperaturze ok. 200 stopni przez ok. 10 minut. Burgery: Cebulę bardzo drobno kroimy (możemy również zetrzeć na tarce), podobnie postępujemy z czosnkiem. Dodajemy pozostałe składniki na hamburgery, wrzucamy po szczypcie przypraw i wyrabiamy masę mięsną do dokładnego połączenia składników. Z masy mięsnej formujemy kule, które następnie spłaszczamy tworząc płaskie "kotlety". Smażymy je na niewielkiej ilości oleju

Słodka Strona
Hamburger czarny charakter 186

Jeśli w poprzednim wpisie już wystarczająco przekonałam Was do upieczenia własnych bułek do hamburgerów i nabraliście ochoty aby takową bułę wraz z zawartością pożreć w całości, mam dziś dla Was propozycję na kompozycję środka. :) Przypomnę jeszcze tylko przepis na buły: klik. Zróbcie wszystko, aby Wasz hamburger nie był nudny! Skoro macie już fantastyczne pieczywo, środek również musi zaskakiwać! Moja rada(...)Podnosi ona nie tylko walory smakowe ale i te wzrokowe. :)  Jak widać na zdjęciu, postanowiłam zabawić się kolorami. :)  Dzięki takiej kompozycji powstał ciut mroczny, ale jakże męski hamburger! Mój mąż był zachwycony!  Użyłam kapusty modrej Ogródek Dziadunia (najlepsza "kupna" kapusta, polecam gorąco!), radicchio, czerwonej papryki, pomidora, czerwonej cebuli i czerwonego sera (dostaniesz go w większych marketach

Garniec Magalie
Bułki do hamburgerów 206

lubi hamburgerów? Jeśli należysz do tej grupy znaczy to, że jesteś w mniejszości. Szczególnie, jeśli jesteś mężczyzną!  Ja nie jadam hamburgerów w restauracjach typu fast food czy innych z jednego i oczywistego powodu - przez okropne bułki. :( Na drugim miejscu stawiam równie ohydne, gotowe sosy w plastikowych butelkach bleeee ... :( Gdyby jeszcze bliżej przyjrzeć się samym bułkom - tym gotowym, dostępnym również(...)marketach, można paść i nie wstać więcej ... Lista ohydności wymieniona na opakowaniu nie ma końca, a dłuuuuuuuuga data przydatności (czasem paroletnia!) mówi sama za siebie!  Gotowe bułki do hamburgerów i hot dogów, tortille czy pity niewiele mają wspólnego z tradycyjnymi, domowymi wypiekami. To produkty bardzo mocno przetworzone, wytwarzane z oczyszczonej, wysokoglutenowej mąki pszennej.  Praktycznie wszystkie tego typu wyroby

Garniec Magalie
Hamburgery drobiowe 244

Drobiowe hamburgery z świeżo upieczonymi bułeczkami są bardzo smaczne, zawierają dużo mniej kalorii niż tradycyjne. Do przygotowania hamburgerów użyłam sosu i musztardy od firmy Roleski , mięso doprawiłam przyprawą od firmy Rafex . Polecam na obiad lub kolację. Składniki: Podwójna pierś z kurczaka 1 łyżka musztardy sarepskiej Roleski Przyprawa z curry do kurczaka Rafex Sól, pieprz Olej do smażenia Bułki: Zaczyn(...)letniej wody 30 gram mleka w proszku 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 20 gram roztopionego masła 1 jajko Sezam Dodatkowo: 1 duży pomidor Czerwona cebula Sałata Sos do hamburgerów Roleski majonez Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy drożdże rozpuszczone w wodzie, mieszamy, przykrywamy bawełnianą ściereczką, pozostawiamy na 12 godzin, najlepiej na noc. Do zaczyny dodajemy przesianą mąkę

Bajeczna Kuchnia
Drobiowe mini hamburgery 149

Mini hamburgery bardzo są smaczne i stanowią doskonałą przekąskę na przyjęciach rodzinnych, sylwestrze lub kinderbalu. Doskonale smakują na ciepło i zimno. Do hamburgerów użyłam sosu duńskiego- Remoulady od firmy  Fanex .Sos ma wyjątkowy smak i aromat,idealny do hamburgerów. Do mięsa użyłam przyprawy od firmy  Rafex . Składniki: Podwójna pierś z kurczaka 1 łyżka majonezu Przyprawa Shoarma(...)smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Bułeczki rozcinamy na pół, smarujemy remouladą, układamy listki sałaty, usmażone kotlety, smarujemy remouladą, układamy plasterek pomidora, przykrywamy wierzchnia części bułeczek. W każdego hamburgera wbijamy wykałaczkę, ozdabiamy papryką

Bajeczna Kuchnia
Bułeczki do hamburgerów 101

Dzisiaj wrzucimy przepis na proste bułeczki do hamburgerów. Na pewno wielu z was często robi domowe hamburgery, po co kupować gotowe bułki, jak można upiec je samemu. Są one dość neutralne w smaku, dzięki temu obojętnie z czym będziemy chcieli je zjeść, nie zdominują dania. Przepis Składniki: 500 g mąki kostka drożdży (42 g) płaska łyżka cukru 6 łyżek mleka(...)około godzinę. Ciasto podzielić na 10 części i uformować z nich kulki. My robimy płaskie kulki, co prawda wtedy nie wyglądają najładniej, ale dużo lepiej się je szczególnie gdy hamburger ma wiele składników. Bułeczki ułożyć na papierze do pieczenia, przykryć szmatką i odłożyć w ciepłe miejsce na około 45 minut. Jajko, dwie łyżki wody i dwie łyżki mleka dokładnie wymieszać

KasiaiKrzysiu.pl
Domowe hamburgery 150

bułkę, układamy sałatę, mięso, i resztę warzyw:) Ich ilość i proporcje zależą od nas samych:) Dla wielbicieli sera, można dodać i położyć na mięso ulubiony ser żółty albo pleśniowy. Hamburgery doskonale smakują także z sosami, np. czosnkowym: 1 łyżka majonezu, 1 łyżka jogurtu naturalnego, zoąbek czosnku, sól, pieprz ziołowy. Można go wzbogacić o bazylię  i oregano. Poza sosem czosnkowym(...)sklepach znajdziemy wiele sosów doskonale pasujących do hamburgerów. Dla osób, które nie mają czasu na smażenie mięsa do tego dania, sklepy oferują niekiedy naprawde bardzo dobre zamienniki, przeznaczone stricte do hamburgerów albo taki hamburger wyśmienicie smakuje z piersią z kurczaka, usmażoną np. w przyprawie gyros lub tradycyjnej panierce, co jest zdecydowanie delikatniejsze. Smacznego

Kuchnia Pełna Pasji
Domowy Cheeseburger 192

Cheeseburger to tuż obok Hamburgera jedno z najpopularniejszych dań typu fast food będące niemal jego symbolem. Nie ma baru szybkiej obsługi w którego menu nie znaleźlibyśmy tej "potrawy". Mimo ogólnej jego dostępności w budkach i restauracjach fast food ten "domowy cheeseburger" z pewnością jest najzdrowszą formą w jakiej możemy go zjeść i uważam, że jest zdecydowanie najsmaczniejszy. Jeżeli zależy(...)czasie możemy użyć gotowych bułeczek, jednak jeżeli nie przeszkadzają nam dodatkowe minuty spędzone w kuchni - warto upiec domowe bułeczki do hamburgerów z poniższego przepisu. Domowe Cheeseburgery - Składniki: Bułeczki: 30 g drożdży 2 łyżki cukru 235 ml ciepłego (nie gorącego) mleka 120 ml wody 55 g masła 620 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki soli jajko   odrobina mleka (do posmarowania

Słodka Strona
American Burger 241

Dzisiaj przygotowałem klasykę kuchni amerykańskiej. Pyszny grillowany wołowy burger z serem, grillowanym pomidorem, cebulką, odrobiną bazylii i rewelacyjnym sosem tysiąca wysp. Nie ma co się zanadto rozwodzić - to tylko hamburger... ale te z fast foodu się nie umywają. Do przygotowania hamburgerów użyłem: 500 gram mielonego mięsa wołowego, 2 średnich cebul, 1 sporej papryczki chili, 2 ząbków czosnku, 1 jajka(...)zastąpić rukolą lub sałątą), sera żółtego w plastrach, majonezu, ketchupu, musztardy, oliwy, białego octu winnego, sosu sojowego, kminu rzymskiego, pieprzu kajeńskiego, tymianku, czarnego pieprzu ziarnistego, soli, cukru, bułek do hamburgerów. Kluczem do przygotowania dobrego hamburgera jest odpowiednie przygotowanie mięsa. Starałem się, aby mięso było dość pikantne. Przygotowanie mięsa zacząłem od obrania jednej średniej wielkości cebuli i dwóch ząbków czosnku. Wrzuciłem

Wyprawy kulinarne

Proponowane wyszukiwania