chrupiący kurczak - 1390 przepisów (strona:19/93)

Kurczak pieczony na piwie 123

Kurczak pieczony na piwie. Chrupiąca skórka, w środku soczysty, mięciutki. Uwielbiam takie mięso. Do tego pieczone ziemniaczki , surówka i pyszny obiad gotowy. Mało pracy, a smak rewelacja. Jeśli jeszcze nie próbowaliście tak pieczonego kurczaka to szczerze polecam. 1 kurczak 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 2 łyżki oleju 1/4 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1 ciemne piwo Kurczaka

O kuchni z uczuciem
Polędwiczki w chrupiącej panierce. Strips a'la KFC 1999

Stripsy w chrupiącej panierce, prawie jak z KFC tylko bardziej doprawione ziołami. Nad skrzydełkami mają tę przewagę, że są bez kości dzięki czemu łatwiej się je

Smaczna Pyza
Kurczak ziołowy na warzywach z pęczakiem 104

Warzywa mieszamy, na nich kurczaka układamy. Wg sposobu pieczemy, w między czasie pęczak gotujemy, który na końcu z warzywami mieszamy i z pełnym aromatu kurczakiem zjadamy. Skórka kurczaka dzięki takiemu pieczeniu, idealnie chrupie na całości,  a mięso nie traci swojej soczystości.  Składniki: 1 duży kurczak, zioła i przyprawy do kurczaka: 10 ziaren ziela angielskiego, 4 duże liście laurowe

Moniki Smakołyki
Kurczak w sosie pomidorowym z suszonymi pomidorami 168

suszonych pomidorów (1 łyżeczkę) Na rozgrzaną patelnię położyć plasterki bekonu, obsmażyć. Muszą zrobić się chrupiące, następnie rozłożyć na papierowym ręczniku kuchennym. Pałki kurze doprawić solą, czarnym pieprzem, papryką słodką i ostrą w proszku, ziołami prowansalskimi. Jeśli jest za mało tłuszczu to troszeczkę wlać. Położyć pałki kurczaka i obsmażyć z dwóch stron na złoty kolor. Zdjęć z patelni. Na tej samej(...)Gotować około 15-20 minut na bardzo małym ogniu. Można wlać śmietanę i wymieszać. Obsypać posiekaną natką pietruszki. Ja podałam z makaronem, obłożonym kawałkami mięsa z kurczaka, polany sosem i udekorowany z chrupiącym bekonem i posiekaną natką pietruszki. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
WYTRAWNE CRUMBLE Z KURCZAKIEM I CUKINIĄ 100

Owocowe crumble czyli owoce pod kruszoną uwielbiają wszyscy. A co powiecie na crumble wytrawne?  Każdy kto je spróbuje pokocha je równie mocno jak ja. Soczysty kurczak doprawiony rozmarynem i chrupiąca cukinia pod pierzynką z dodatkiem parmezanu i pestek słonecznika rozpieszczą Wasze podniebienie. Brzmi pysznie? Wiem , że tak jest. Polecam:) POTRZEBUJEMY (na około 3,4 porcje) 0,5 kg fileta

WYSPA SZCZĘSLIWA
Pierś drobiowa nadziewana serem i pieczarkami 278

Dziś chciałabym wam zaproponować pierś z kurczaka, która jest soczysta, w chrupiącej panierce z pysznym nadzieniem - kawałek nieba na talerzu :) Potrzebujemy: 1 pierś z kurczaka 20 dkg pieczarek 1 łyżka masła 3-4 plastry sera żółtego 2 łyżki mąki 1 jajko bułkę tartą olej oregano sól i pieprz Pieczarki kroimy w paski i smażymy na maśle, przyprawiamy solą, pieprzem

Kolejny blog o gotowaniu
Chrupiące kurczaczki 245

Smaczne  i chrupiące kawałki kurczaczków w pikantnym cieście naleśnikowym.Zrobiłam na imprezkę urodzinową córki.Podałam z frytkami,sosem czosnkowym i ketchupem."Mali" goście byli zachwyceni. Składniki: 3 piersi z kurczaka 3/4 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki słodkiej papryki szczypta ostrej papryki Ciasto 1 jajko 1/4 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki papryki ostrej 0,5 łyżeczki słodkiej papryki

Ala piecze i gotuje
Dania dwudniowe - kurczak w sosie słodko-kwaśnym 936

sojowym lub po prostu z chlebem. Kuchnię chińską uwielbiam za wszystko - aromaty, przeróżne doznania smakowe i harmonię! Słodycz i kwaśność idealnie tu ze sobą współgrają, a lekko chrupiące warzywa i miękki kurczak tylko to dopełniają. Taki sos można kupić gotowy w słoiku, ale powiem Wam, że dla mnie smakuje identycznie, a nawet lepiej!  Dlaczego warto? Gotowe sosy ze słoika

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
Sałatka z bobem i kurczakiem 210

Dziś polecam bardzo sycącą sałatkę. Chrupiąca rzymska sałata, kremowy bób, kurczak oraz jajka w koszulkach, polane słodkim dresingiem :) Składniki na 3 duże porcje : sałata rzymska 200 g bobu 1 duży filet z kurczaka 2 kromki chleba pełnoziarnistego 3 lub 6 jajek (1jajko lub dwa na porcję) oliwa Dresing : 3 łyżki oliwy 1 łyżka miodu gryczanego 1 i 1/2 łyżki soku

Zabawa smakiem
Kurczak w sosie sojowo-miodowym z warzywami 270

imbir wymieszać ze szczyptą pieprzu. Tak przygotowany sos wlać na patelnię, wszystko pogotować razem na patelni przez 5-10 minut, aby warzywa nieco zmiękły, ale nadal były chrupiące. Zdjąć z patelni kurczaka i warzywa, tak aby został na patelni sam sos. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z wodą. Dodać do sosu, który powinien zgęstnieć i stać się lśniący i szklisty. Wrzucić

Kulinarne Inspiracje
Smażony , pieczony, kurczak z chilli 161

smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Tą potrawę zrobimy tylko wtedy, jeśli mamy patelnię z metalową rączką , taką , którą możemy włożyć do piekarnika i zapiec . Warto , kurczak jest soczysty w środku , chrupiący na zewnątrz , a dodatkowo ,podczas pieczenia , wytrąca się z niego doskonały sos . Prosta potrawa , nie wymagająca zdolności kulinarnych , ale za to pyszna ..jak to u prostych dań(...)przez około 10 – 15 minut , tyle żeby skórka nabrała ładnego koloru i stała się chrupiąca . Musicie, wziąć poprawkę przy czasach pieczenia , na fakt ,że każdy piekarnik wypieka nieco inaczej . Gotowe , można podawać , najlepiej z ryżem Smacznego !     Post Smażony , pieczony, kurczak z chilli pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Jak zrobić kurczaka w glazurze miodowej? 114

szybko lunch do pracy. Pomysłów tyle ile tylko wyobraźni. Cała sztuka w przygotowaniu kurczaka polega na tym, aby był on soczysty, ale zarazem miał błyszczącą i delikatnie chrupiącą powierzchnię. W przypadku przygotowywania kurczaka ze skórką jest to dość proste, ale filety z piersi kurczaka są bardzo chudym mięsem i taki efekt jest trudniej uzyskać. Dlatego właśnie polecam Wam przygotowanie piersi

SMYKWKUCHNI
Paluszki z kurczaka w parmezanowej panierce 136

Moja córka uwielbia kurczaka a zwłaszcza kiedy jej chrupie ;) Dlatego głównie z myślą o niej przygotowałam te paluszki. Są świetną przekąską jak również mięsnym dodatkiem do obiadu.  Polecam Wam jeśli lubicie chrupiącą i aromatyczną skorupkę oraz delikatne i soczyste mięsko w środku. 2 filety z kurczaka sól pieprz czosnek granulowany olej do smażenia Panierka: 1 szkl bułki tartej

Smakołyki Asi
Pałki z kurczaka pieczone w miodzie i musztardzie 1995

drzew. To właśnie polska złota jesień zainspirowała mnie do dzisiejszego przepisu. Oto propozycja dla Was na złociste pałki z kurczaka pieczone w miodzie i musztardzie. Po upieczeniu kurczak będzie z wierzchu chrupiący i soczysty w środku. Do tego w słodko pikantnym sosie. Jako dodatek do dania możecie podać gotowane ziemniaki, ryż lub kaszę. To proste i smaczne danie na jesienny

kulinarnyJa

Proponowane wyszukiwania