Królik na chrzanie i "Niebo pod Śnieżką"

Królik na chrzanie i

Królik na chrzanie i "Niebo pod Śnieżką"

Po upieczeniu niedawno chleba na zakwasie na liściu chrzanu pomyślałam, że z tymi liśćmi można upiec też królika. Od myśli do działania - królik zagościł na stole. Pachniał pięknie i smakował wybornie. Polecam to pyszne i zdrowe mięso! Składniki : tylna połówka tuszy króliczej kilka gałązek suszonego majeranku 8 ziaren jałowca sól pieprz olej 3 liście chrzanu ząbek czosnku  Królika podzielonego na porcje umieścić w naczyniu, w którym będzie pieczony (naczynie z pokrywą), polać trzema łyżkami oleju i posy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Autor

Badylarka

gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

królik, buraki, mięso, rogale, buraczki, burak, rukola, surówka, chleb, sałatki, sałatka, mięsa pieczone, chleb na zakwasie, sałatka z rukolą, sałatka z buraków, chleb z ziarnami, bez pieczenia, pyszna sałatka, szybkie sałatki, szybka sałatka, drugie danie, dania bez mięsa, dania mięsne

Inne przepisy z Weekendy w domu i ogrodzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.