Barszcz ukraiński

Barszcz ukraiński

Barszcz ukraiński

Barszcz ukraiński to bardziej jednogarnkowe danie niż zupa. Jest gęsty, pożywny i pyszny! Swój barszcz przyrządzam z pieczonych buraków, które nadają mu żywą, czerwoną barwę. Dodaję do niego też zakwas z buraków, bez którego barszczu sobie nie wyobrażam. Przygotowanie barszczu ukraińskiego "od zera" trwa kilka dni - 4 dni wcześniej trzeba nastawić zakwas. Osiem godzin przed przystąpieniem do gotowania zupy trzeba też namoczyć fasolę (jeśli nie chcecie użyć takiej z puszki). Składniki (na duży garnek): ok. 800 g ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W SMAK

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Ekstra odchudzający koktajl z buraków!

Idealne połączenie składników dla każdego chcącego stracić trochę ciałka.

Czytaj dalej...

Autor

Mariusz WachowiczMariusz Wachowicz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraki, burak, zupa, fasola, barszcz, grzyby, barszcz ukraiński, seler, żeberka, mięso, kiełbasa, ziemniak, ziemniaki, danie jednogarnkowe, marchewka, kapustą, zupa z selera, barszcz czerwony, zupa pomidorowa, biała kiełbasa, bez pieczenia, gotowana marchewka, zupa grzybowa, czerwona fasola, fasola czerwona, mięso duszone, duszona marchew, zupa barszcz biały, pieczone ziemniaki, czerwona kapusta

Inne przepisy z W SMAK

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.