ruskie pierogi z żytniej mąki...

ruskie pierogi z żytniej mąki...

ruskie pierogi z żytniej mąki...

Składniki: CIASTO ŻYTNIE: mąka żytnia z Kopytowa 3 szklanki, mąka pszenna 500 z Kopytowa 2 szklanki, śmietana gęsta 2 łyżki, masło 1 łyżeczka, sól 1 łyżeczka, woda 1,5 szklankiFARSZ RUSKI: ziemniaki gotowane w mundurkach 1 kg, twaróg 25 dag, cebula podsmażona 5 sztuk, olej rzepakowy 2 łyżki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, sól wędzona Royal Brand 1 łyżeczkaOKRASA: cebula podsmażona 8 sztuk, cukier 1 łyżeczka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.