małosolne wiosenne ogórki, pyszne...

małosolne wiosenne ogórki, pyszne...

małosolne wiosenne ogórki, pyszne...

Składniki: ogórki 2,5 kg, zestaw do kiszenia (koper,chrzan korzeń i liść, czosnek- główki) 1 pęczek, woda przegotowana 3 litry, sól kamienna gruba 3,5 łyżki Ogórki na małosolne wybrała, twarde oi w miarę jednej wielkości, w domu zalałam je w misce z zimną wodą na 30 minut, wodę wylałam i ponownie w zimnej wodzie na 2 godziny. W tym czasie zagotowałam około 3 litry wody,wlałam do miski, wymieszałam z 3 łyżkami soli kamiennej i do wystudzenia. Zestaw do kiszenia opłukać pod letnią wodą i włożyć do słoja (mój s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.