Rogale marcińskie (wersja 2)

Rogale marcińskie (wersja 2)

Rogale marcińskie (wersja 2)

Rogale z białym makiem to słodkości, które przygotowuje tylko raz w roku :) Kilka lat temu pokazałam Wam przepis na rogale marcińskie , jednak teraz postanowiłam lekko zmodyfikować recepturę. Do masy makowej nie dodałam miodu, jajek ani masła. Pomimo tego, nadzienie z białego maku świetnie współgra z lekko kruchym, miękkim i maślanym ciastem. Poniższe rogale przygotowałam na bazie suszonych drożdży. Ciasto najlepiej wyrobić dzień przed pieczeniem rogali, ponieważ surowe ciasto musi "poleżakować" w lodówce. Składniki: cia... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

rogale, ciasto, mak, orzechy, biszkopt, cytryna, lukier , ciasto francuskie, francuskie, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto z makiem, ciasta z masa, ciasto z orzechami, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, przekąska, drożdżowe, przekąski, kruche ciasta, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, ciasto cytrynowe, ciasto ucierane , ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, masło orzechowe, biała polewa do ciasta

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.