Proszek do pieczenia, soda oczyszczona czy amoniak?

Proszek do pieczenia, soda oczyszczona czy amoniak?

Proszek do pieczenia, soda oczyszczona czy amoniak?

Dlaczego w niektórych przepisach na ciasta sugeruje nam się użycie proszku do pieczenia, w innych sody oczyszczonej, a jeszcze w innych obu tych środków? Jakie mają one znaczenie dla wypieków, kiedy je stosować i czy są wymienne? Poniżej spróbuję odpowiedzieć na te pytania nie tylko Wam, ale i sobie, ponieważ czytając na ten temat w wielu źródłach natknęłam się na sprzeczne teorie. Czas zatem uporządkować wiedzę :) Morze Czarne - ciasto czekoladowe pod bezą Przyszli cukiernicy i piekarza w szkołach gastronomiczn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciastka , grzyby, murzynek, racuchy, ryby, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, dynia, gruszka, kalafiorem, pasta, pasty, ciekawe przepisy, kalafior, drożdżowe, ryba, ciasteczka, schabowe, cytryna, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, ciasto leśny mech, sok, polewa, wafle, kefir, pieczywo, mięso, kotlety

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.