Pierogi z mięsem i kapustą - kuchnia podkarpacka

Pierogi z mięsem i kapustą - kuchnia podkarpacka

Pierogi z mięsem i kapustą - kuchnia podkarpacka

Pierogi z mięsem i kapustą - kuchnia podkarpacka Lokalizacja: gmina Borowa, powiat mielecki Farsz do pierogów z mięsem wymaga specjalnych dodatków. Samo mięso byłoby zbyt suche, dlatego zwykle łączy się je z gotowanymi warzywami, a czasem również z kaszą. Dzięki temu farsz jest bardziej wilgotny, ale mięso nadal odgrywa w nim główną rolę. Rodzaj mięsa również ma znaczenie. Pierogi z mięsem drobiowym są bardziej delikatne w smaku, niż pierogi z mięsem wołowym. A właśnie takie pierogi robi się w gminie Borowa. Ug... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.