Krokiety ziemniaczane z farszem – kuchnia podkarpacka

Krokiety ziemniaczane z farszem – kuchnia podkarpacka

Krokiety ziemniaczane z farszem – kuchnia podkarpacka

Krokiety ziemniaczane z farszem - kuchnia podkarpacka Dzisiejszy przepis na podkarpacki obiad pochodzi z Ziemi Lubaczowskiej. Są to krokiety przygotowane z ciasta na bazie gotowanych ziemniaków, z farszem z mielonego mięsa i żółtego sera. Smaczne i oryginalne. Krokiety można podawać z różnymi sosami i surówkami. Składniki na około 10-12 dużych sztuk: 1 kg ugotowanych ziemniaków 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 jajko sól Farsz: 400 g mielonego mięsa (u mnie wieprzowo-wołowe) 200 g startego żółteg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krokiety, tarta, mielone, mięso, ziemniaki, ciasto, mięso mielone, bułki, placki, sosy, surówka, obiad, jajka z farszem, dania mięsne, krokiety z mięsem, placki ziemniaczane, bułka pszenna, placek z serem, sos mięsny, placki z gotowanych ziemniaków

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.