Julia – torcik na zimno

Julia – torcik na zimno

Julia – torcik na zimno

Torciki na zimno to bardzo popularny deser – z masą twarogową, na biszkopcie, na herbatnikach. Ten przepis jest jednak inny, a jest w mojej rodzinie odkąd pamiętam. Trzy lekkie piankowe warstwy, w których słodycz przełamana jest goryczką kakao i smakiem kwaśnej śmietany. A do tego klasyczna galaretka z owocami. Coś, co warto podać bliskim w ładne słoneczne popołudnie. 4 jajka * 200 ml kwaśnej śmietany 18% ** 6 łyżek cukru pudru 1 łyżka kakao 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka sok... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

galaretka, kakao, sok, cytryna, herbatniki, ciastka kremówki, biszkopt, ciasta z kremami, desery, deser, roladki, ciasteczka, ciasto, ciasto na zimno, szybka kremówka, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto na herbatnikach, deser z galaretka, deser z owocami, lekkie ciasto, ciasto z galaretka, deser owocowy, ciasteczka waniliowe, ciasto cytrynowe, ciasto z brzoskwiniami, ciasto owocowe, ciasto z bezami, szybki deser, ciasto kakaowe

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.