Cynamonowe ślimaki

Cynamonowe ślimaki

Cynamonowe ślimaki

A oto przepis na cynamonowe ślimaczki. Są nieskomplikowane w przygotowaniu, niedrogie i jednocześnie bardzo smaczne.    SKŁADNIKI: Ciasto: 200 ml ciepłego mleka, 25g drożdży, 1/3 szklanki cukru, 400g mąki, 50g masła, 1 jajko, Masa cynamonowa: 1,5 łyżki cynamonu, 100g cukru, 100g masła. PRZYGOTOWANIE: Ciasto: Drożdże rozpuszczam w mleku razem z 1 łyżeczką cukru oraz 1 łyżeczką mąki. Odstawiam do wyrośnięcia. Masło rozpuszczam. Mąkę przesiewam, dodaję rozczyn, przestudzone masło oraz pozostałe skład... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.