Szakszuka z cukinią

Szakszuka z cukinią

Szakszuka z cukinią

Przepis na : śniadanie

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szakszuka z cukinią to troszkę zmieniona wersja klasycznej szakszuki z jajek i pomidorów. Aktualnie mam w ogrodzie wysyp cukinii, więc żal było jej nie wykorzystać do szybkiego sobotniego śniadania. Jeśli lubicie śniadania z jajkami na ciepło koniecznie musicie wypróbować je w tej wersji! Szakszuka – co to za danie? Szakszuka (shakshuka) to danie, które pochodzi z Bliskiego Wschodu, najprawdopodobniej powstało w okolicach Jemenu bądź Tunezji. Główne ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To Musisz Wiedzieć

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.