Gęś pieczona w niskiej temperaturze

Gęś pieczona w niskiej temperaturze

Gęś pieczona w niskiej temperaturze

11 listopada to poza Świętem Niepodległości, dzień św. Marcina i dobra okazja żeby przygotować i spróbować dań z polskiej gęsiny. Pieczona gęś to tradycyjne danie podawane na dzień św. Marcina we Francji, Niemczech oraz Austrii. Gdy mowa o Świętomarcińskiej gęsinie, zazwyczaj przytacza się legendę, według której święty Marcin z Tours, chcąc uniknąć przyjęcia godności biskupich, ukrył się w szopie zamieszkiwanej przez gęsi. Niestety, na widok nieproszonego gościa ptaki zaczęły donośnie gęgać, zdradzając kryjówkę ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakowity Blog Kulinarny

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

IwonaIwona

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, obiad, cebula, przepisy na święta, mięso, boczek, kasza, kasza gryczana, pierogi przepis, grill, pierogi, mięso na obiad, pietruszka, czosnek, pasta, pasty, pasztet, zupa, mielone, pieczony boczek, mięso mielone, mięsa pieczone, pierogi z mięsem, bez pieczenia, pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego, dania na gorąco, zupa z mięsem mielonym, dania z grilla, dania bez mięsa

Inne przepisy z Smakowity Blog Kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.