Zupa murgh makhani

Zupa murgh makhani

Zupa murgh makhani

Do przygotowania potrzebujemy: Piersi z kurczaka- 600g Czosnek- 15g Cebula- 80g Masło- 20g Sos pomidorowy- 400g Mleczko kokosowe- 400g Jogurt grecki- 85g Garam masala- 1 łyżka Kolendra zmielona- 1 łyżeczka Kminek mielony- 1 / 2 łyżeczki Imbir mielony- 1 / 4 łyżeczki Sól- 1 / 2 łyżeczki Pieprz cayenne-   1 / 4 łyżeczki Kurczaka  kroimy w kostkę 1×1 cm, cebulę drobno, czosnek przeciskamy przez praskę. Sos, mleko, jogurt, cebulę i czosnek wkładamy do garnka i przyprawiamy. Dobrze  mieszamy i dodajem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu serzmiesem

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.