Zupa murgh makhani

Do przygotowania potrzebujemy:

  • Piersi z kurczaka- 600g
  • Czosnek- 15g
  • Cebula- 80g
  • Masło- 20g
  • Sos pomidorowy- 400g
  • Mleczko kokosowe- 400g
  • Jogurt grecki- 85g
  • Garam masala- 1 łyżka
  • Kolendra zmielona- 1 łyżeczka
  • Kminek mielony- 1/2 łyżeczki
  • Imbir mielony- 1/4 łyżeczki
  • Sól- 1/2 łyżeczki
  • Pieprz cayenne-  1/4 łyżeczki

Kurczaka  kroimy w kostkę 1×1 cm, cebulę drobno, czosnek przeciskamy przez praskę.

Sos, mleko, jogurt, cebulę i czosnek wkładamy do garnka i przyprawiamy.

Dobrze  mieszamy i dodajemy kurczaka.

Gotujemy do miękkości mięsa, pod koniec dodajemy masło i rozpuszczamy.

Dekorujemy pietruszką.

Smacznego

Makro w 100g
121kcl B- 9g T-8g W-2,4g

Makro w porcji 404g
490 kcl B- 36g T-31g W-9g

Dodaj komentarz