Puree z dyni.

Puree z dyni.

Puree z dyni.

     Dziś przedstawię mój sposób na bardzo proste przygotowanie puree z dyni. W sezonie przygotowuję sporą ilość, dzielę w około 250 g porcje, każdą z nich wkładam do woreczka i mrożę. Jest idealnym dodatkiem do zup, drożdżówek, serników i innych ciast. Polecam! Składniki na puree z dyni: dynia (około 2 kg)      Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Dynię kroimy na pół, wyjmujemy miękki miąższ (nitki) wraz z pestkami. Blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, na nim układam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Agnieszka Gąsior

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dynia, tarta, zupa, ciasto, puree, zdrowe przepisy, puree dyniowe, ciasta drozdzowe, drozdzowka, mus, drożdżówki , tarta na słodko, drożdżowe, ciasto drożdżowe, sernik, chleb, tort, torty, ciasta z masa, ciasto z masa, pyszne ciasto, proste ciasto, prosta zupa, ciasto na niedziele, sernik pieczony

Inne przepisy z Rozpustne gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.