Chorwacja - Wegański smalec z fasoli na chlebie z suszoną papryką (Kruh, mast i paprika)

Chorwacja - Wegański smalec z fasoli na chlebie z suszoną papryką (Kruh, mast i paprika)

Chorwacja - Wegański smalec z fasoli na chlebie z suszoną papryką (Kruh, mast i paprika)

Przepis na : śniadanie

Jak już pisaliśmy wczoraj przy okazji przepisu na krem z kiszonej i świeżej kapusty , Chorwacja to (z wielu powodów) kraj o bardzo różnorodnej kuchni. Dzisiaj proponujemy przepis na wegański smalec z fasoli, szczególnie popularny w Slawonii i Baranji. Powiecie: smalec je się też w Polsce, więc skąd to nawiązanie do kuchni chorwackiej? Kluczem są tutaj dodatki, a konkretniej jeden, który raczej na polskich pajdach ze smalcem nie gości - suszona papryka. W tym miejscu warto dodać, że chorwacka papryka jest równi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.