Mleczny chlebek Yudane

Mleczny chlebek Yudane

„Mleczny” chlebek Yudane – pierwszy raz zdecydowałam się na tę tajemniczą, japońską metodę. Metoda Yudane sprawia, że chleb jest miękki i puszysty, a także zapobiega szybkiemu wysychaniu. Dzieje się tak, ponieważ skrobia, którą uzyskuje się z mąki podgrzanej gorącą wodą utrzymuje wilgoć w chlebie. Yudane powstaje przez zmieszanie mąki z gorącą (wrzącą) wodą. Dodanie gorącejwody żeluje skrobię. Żelatynizowana skrobia nie tylko umożliwia wchłanianie większej ilości wody, ale także zwiększa ...

Czytaj dalej na blogu rabarbarowo

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.