Empanadas z kukurydzą i cebulą

Empanadas z kukurydzą i cebulą

Empanadas z kukurydzą i cebulą

Argentyński przysmak, spróbujcie. Niebawem zapodamy wersję z mięsem na słodko. Składniki Ciasto : 250 g mąki pszennej 120 g masła 1 łyżeczka soli woda Farsz : 1 puszka kukurydzy 300 g cebuli sól pieprz masło do smażenia   Przygotowanie   Ciasto: połączyłem mąkę , masło, sól, dodałem wodę. Zagniotłem ciasto z podanych składników, dodając tyle zimnej wody, aby miało odpowiednią konsystencję. Rozwałkowałem na grubość pół cm, wyciąłem kółka o średnicy 10 cm.    Farsz : cebulę posiekałem , przes... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.