Przepis na : obiad
Składniki: 1 kg polędwiczki wieprzowej 12 kawałków suszonych pomidorów + 3 łyżki oliwy z pomidorów 3 łyżki sosu sojowego 3 ząbki czosnku 200 g śmietanki 30% 1 szklanka wody 1 łyżeczka ostrej papryki sól, pieprz natka pietruszki Sposób wykonania: Polędwiczkę myjemy, suszymy i ścinamy białą błonkę z jej boku. Kroimy w lekko ukośne plastry o grubości około 1 cm. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę z pomidorów i przesmażamy na niej kawałki mięsa. Podczas smażenia oprószamy je delikatnie solą i pieprzem. Gdy polędwiczki ... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...