Indyk w sosie śmietanowym z cukinią

Indyk w sosie śmietanowym z cukinią

Indyk w sosie śmietanowym z cukinią

Przepis na : obiad

  Składniki: 700 g piersi z indyka 2 średnie cukinie 200 g śmietany 18% 1/2 pęczka koperku sól, pieprz około 4 łyżek oleju (do smażenia) Sposób wykonania: Mięso kroimy w plastry o grubości 1 cm, oprószamy je solą i pieprzem.  W garnku rozgrzewamy olej i smażymy na nim indyka z obydwu stron na złoty kolor. Następnie podlewamy małą ilością wody (tylko do przykrycia dna). Dusimy pod przykryciem przez 10 minut. Cukinię ścieramy na dużych oczkach tarki i dodajemy do mięsa, mieszamy i dusimy przez kolejne 1... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.