Krem budyniowy do przekładania ciast i tortów.

Krem budyniowy do przekładania ciast i tortów.

Krem budyniowy do przekładania ciast i tortów.

Składniki : 0,5 l mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 4 czubate łyżki cukru pudru 25 dkg dobrego masła ( 82 % tłuszczu ) Sposób wykonania :   B udynie wymieszaj z połową zimnego mleka. Resztę mleka zagotuj, na gotujące się mleko wlej wymieszane budynie cały czas mieszając. Gotuj przez chwilę , aż masa zgęstnieje. Zdejmij z ognia i odstaw do całkowitego wystygnięcia. Od czasu do czasu zamieszaj budyń, aby nie zrobiła się na nim skorupka. Masło utrzyj na puszystą masę. Następnie cały czas ucierając doda... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.