Sos boloński z cukinii na zimę - nie tylko do makaronów.

Sos boloński z cukinii na zimę - nie tylko do makaronów.

Sos boloński z cukinii na zimę - nie tylko do makaronów.

Dziś ponownie wrzucam przepis na przetwory. W ogrodzie mam całkiem sporo owoców cukinii, inaczej pisząc kabaczka. Zawsze staram się kupować nasiona odmiany zielonej, bo rośnie do okazałych rozmiarów a przy tym skórka pozostaje dość miękka i łatwo się go obiera. Ale każdy rodzaj jest mile widziany w tym przepisie. W ubiegłym roku robiłam sos z dodatkami innych warzyw, nie tylko cukinii - znajdziecie go tutaj.   W tym roku natomiast będą sałatki do obiadów, oraz sos który dziś widzicie - beż żadnych dodatków.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja Smaków - blog kulinarny

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Poezja SmakówPoezja Smaków

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, cukinia, mielone, słoik, zupa pomidorowa, do pracy, przetwory, papryka, mięso, pizza , jajecznica, zapiekanki, pizza przepis, mięso mielone, makarony, makaron, sałatka, sałatki, zapiekanka, ciasto na pizze, obiad, sos do pizzy, sałatka do obiadu, sos do makaronu, sos pomidorowy, zapiekanka z mięsem , cukinia na zimę, sos pomidorowy do pizzy, ketchup pomidorowy, zapiekanka z cukinii

Inne przepisy z Poezja Smaków - blog kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.