Pieczeń Pork Wellington

Pieczeń Pork Wellington

Pieczeń Pork Wellington

Pieczeń Wellington to brytyjska potrawa, prawdopodobnie wymyślona na cześć księcia Wellingtona żyjącego w czasach Napoleona. Najczęściej jest spotykana z wołowiną w składzie (Beef Wellington) lub z wieprzowiną (Pork Wellington), tak jak to jest u mnie. Mięso tradycyjnie jest otoczone pasztetem foie gras lub farszem grzybowym, dobrej jakości szynką a całość pieczona jest w cieście francuskim.  Ja pozwoliłam sobie iść o krok dalej i przygotowałam ciasto chlebowe, które świetnie sprawdza się przy tego ty... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja Smaków - blog kulinarny

Autor

Poezja SmakówPoezja Smaków

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, grzyby, schab, ciasto francuskie, ciasto francuskie, mięso, kluski, szynka, mielone, placki, wieprzowina, pieczone ziemniaki, sosy, pizza , pasztet, ziemniaki, obiad, wołowina, pizza przepis, drugie danie, mięsa pieczone, pieczona szynka, pieczeń z szynki, ciasto na pizze, szybkie ciasto, jajka z farszem, pizza na patelnie, schab w sosie grzybowym, pieczone ziemniaki z czosnkiem, mięso mielone

Inne przepisy z Poezja Smaków - blog kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.