Czernina , czyli czarna polewka , zupa z ” Pana Tadeusza „

Czernina , czyli czarna polewka , zupa z ” Pana Tadeusza „

Czernina , czyli czarna polewka , zupa z ” Pana Tadeusza „

Przepis na : obiad

Czernina, czyli czarna polewka , zupa z ” Pana Tadeusza „ Dla wielu , zupa ta może być przerażająca , gdyż robi się ją z kaczej krwi . Dokładniej z jej dodatkiem i to dość dużym w kaczym rosole. Osobiście uwielbiam ją ,jest to jedna z moich ulubionych pozycji w kategorii zupy W każdym domu , czy regionie jest robiona nieco inaczej . Jedni wolą kwaśną , inni słodką , ja kwaśno -słodką , taką wyważoną Jako ciekawostkę podam ,że jest to potrawa kuchni staropolskiej o niezbyt chlubnym zwyczaju , wedle ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ogrodnik w podróży

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.