Różane wiedeńskie pączki z piekarnika

Różane wiedeńskie pączki z piekarnika

Różane wiedeńskie pączki z piekarnika

Takie słodkości możecie przygotować na Walentynki jak i na Tłusty Czwartek. Delikatne i pachnące, po prostu pyszne! Jedni nazywają je wiedeńskimi inni hiszpańskimi. Tradycyjnie smażone w głębokim tłuszczy, u mnie pieczone w piekarniku z dodatkiem przecieru z płatków róży. Składniki: 1 szklanka mąki tortowej,   1 szklanka wody, 3 jaja, 125 g margaryny do pieczenia, 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 łyżeczki przecieru z płatków róży, Do dekoracji: 4 łyżeczki przecieru z płatków róży, 2 łyżeczki przegotowanej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Nie tylko w kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.