Składniki:

Składniki:

Składniki:

Przepis na : obiad

  Loksze z farszem kurkowym Loksze są rodzajem słowackiego naleśnika przygotowanego z ciasta, którego głównym składnikiem są gotowane ziemniaki. Idealnie nadają się do tego ziemniaki, które często zostają nam z poprzedniego dnia. Loksze można podawać na ostro i na słodko. Składniki: Na ciasto 500 - 600 g ugotowanych ziemniaków 200 g mąki pszennej 1 jajko sól do smaku Farsz: 500 g kurek 2 cebule 2 łyżki tartej bułki sól pieprz olej do smażenia Dodatkowo 1/2 kostki masła Sposób przygotowania: 1.   K... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Nie tylko w kuchni

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.