Kuskusianka, czyli kuskus na słodko

Kuskusianka, czyli kuskus na słodko

Kuskusianka, czyli kuskus na słodko

Co jeść na śniadanie zamiast owsianki? Odpowiedź jest prosta. Kuskusiankę! Białko, kwasy tłuszczowe, błonnik, wapń, sód, żelazo - to wszystko znajduje się w tym prostym śniadaniowym przysmaku. Składniki (4 porcje) 100 g kaszy kuskus garść orzechów nerkowca garść suszonych daktyli garść suszonej żurawiny 1 łyżka sezamu 1 łyżka miodu 1 łyżeczka tahini  Kaszę kuskus umieszczamy w misce, zalewamy wrzątkiem ok. 1 cm ponad powierzchnię i odstawiamy na pięć minut. W tym czasie siekamy daktyle. Kiedy kuskus wc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My Chcemy Jeść

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.