Drożdżowe ślimaczki z marmoladą

Drożdżowe ślimaczki z marmoladą

Drożdżowe ślimaczki z marmoladą

Małe drożdżowe ciasteczka - ślimaczki nadziewane marmoladą. Ładnie sie prezentują i wspaniale smakują. Moja córeczka je uwielbia.składniki:250 g mąki pszennej100 ml letniego mleka2 łyżki margaryny1żółtko3 łyżki cukru20 g świeżych drożdży4-5 łyżek marmolady o dowolnym smakuMargarynę rozpuścić w rondelku i wystudzić. Do mleka dodać cukier i rokruszone drożdże, dokładnie wymieszać aby składniki się rozpuściły. Do miski wsypać mąkę, dodac żółtko i przestudzoną roztopioną margarynę, wymieszać. Następnie dodać mleko ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Kulinarne Inspiracje, 23 stycznia 2014 23:39:03

ja robię z cynamonem :) uwielbiam!

Monika, 24 stycznia 2014 00:19:58

ja nie przepadam za cynamonem dlatego też w zamian marmoladka :)